Bábeli harmóniák – Csuvár Erzsébet és a Németh testvérek

  • 2019. december 2.
  • 12:00 - 2019. december 4.
  • 18:00

Bábeli harmóniák
Csuvár Erzsébet és a Németh testvérek kiállítása
„Zűrzavaros világban élünk, alkotás közben azonban sikerül megteremteni magunkban a csöndet, békét és harmóniát. A világ sokszínű mozaikjának mi is részei vagyunk. Ezt a sokszínűséget szeretnénk megmutatni a festményeinkkel.”

Megnyitó: 2019. december 4., szerda – 18.00
A kiállítást megnyitja: Szilágyi János grafikus, festőművész, az Eötvös10-ben működő SpiriTUSz Alkotócsoport vezetője
Közreműködik:
Nyerges Ádám – gitár
Nyerges-Czigle Boglárka – ének


Csuvár Erzsébet magyar-olasz szakos tanárként szinte minden korosztályt tanított, de műfordítóként is tevékenykedett, számos novella, vers, regény fordítása kötődik hozzá. Bensőséges kapcsolata a művészetekkel már gyermekkorában kialakult, a színjátszás, a fotózás és a festés közel állnak hozzá a mai napig is. 2010 óta tagja az Eötvös10-ben Szilágyi János által vezetett SpiriTUSz Alkotókörnek. Elsősorban az anyag struktúrája érdekli, ahogyan a különböző festékrétegek egymásra rakódnak, így öltve magukra szinte véletlenszerű alakzatokat, absztrakt formákat, s akár a fotóin, akár festményein előszeretettel ábrázolja a mikrovilágot. Akril festékkel dolgozik papírra illetve vászonra és monotípiákat is készít.

2014 óta támogatja, mentorálja a Németh testvéreket, Melisszát, Szerafinát, Krisztiánt és Vanesszát, akiket nagymamájuk egyedül nevel. A gyerekek tehetségesek, ám igen nehéz körülmények között élnek. A Spiritusz csoport befogadta őket, így 2016 óta rendszeresen Csuvár Erzsébettel járnak festeni. A csoport pozitív szellemisége nagymértékben hat rájuk, az együtt alkotás és a beszélgetések segítenek nekik a tanulásban és a nehézségek leküzdésében. Sikerélményük van, szabadon szárnyalhat a fantáziájuk, kiélhetik a kreativitásukat és megélhetik a szabadságot.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2020. január 3-ig, hétfőtől szombatig 10.00–18.00 között a Pincegalériában
(A Színtér 2019. december 21-től 2020. január 1-ig zárva tart, a kiállítás nem látogatható)