Vetélkedő: Közlekedik a család

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedik a család országios családi vetélkedőt 2019. évre is meghirdette.

A BRFK – Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedik a Család fővárosi döntőjét a Rendőrnapon, 2019. április 27-én 10.00 és 15.30 óra közötti időben a XIV. ker. Városligetben rendezi meg.

Azok az oktatási intézmények, amelyek képviseletében a legtöbb család vesz részt a területi versenyen, azok külön díjazásban részesülnek.

Közlekedik a család versenyszabályzata


 

A vetélkedő célja: a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes, közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.

A részvétel feltételei: a versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6 – 17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek és budapesti állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek (továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni).

A „Közlekedik a család” fővárosi verseny ideje: 2019. április 27-én (szombat) 10.00 – 15.30 óra

A verseny helyszíne: Budapest, XIV. kerület Városliget

A verseny menete:

-Regisztráció:

Előzetes jelentkezés alapján a helyszínen 10.00 – 15.00 óra között, vagy www.kozlekedikacsalad.hu honlapon

 

-Elméleti verseny:

„B” kategóriás és kerékpáros KRESZ tesztlap kitöltése

 

-Gyakorlati verseny:

Autós ügyességi pálya teljesítése

Kerékpáros ügyességi pálya teljesítése (a felnőttek is rendelkezzenek kerékpáros tudással)

Elsősegélynyújtási ismeretek

Skoda történet

 

A gépjárművet és a kerékpárt a szervezők a helyszínen biztosítják.

 

A regisztráció alkalmával a családok megkapják a pontozólapokat és a rajtszámot. A versenyzők a KRESZ tesztlapok (autós és kerékpáros) kitöltését követően hajtják végre az autós és kerékpáros gyakorlati feladatot. Az autós ügyességi pályán érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező szülő, és a kerékpáros pályán egy gyermek és egy szülő teljesíti a gyakorlati feladatot. A versenyzők hibapontot kapnak. A legkevesebb hibaponttal teljesítő család éri el a jobb helyezést.

 

A verseny értékelése: A család összesített pontszámát a családtagok pontszámainak összessége adja. A fővárosi versenyt az a család nyeri meg, amelyiknek a legkevesebb hibaponttal sikerült teljesíteni a feladatokat. A fővárosi döntő győztes családja képviseli Budapestet az országos döntőn.

 

A verseny díjazása: A fővárosi döntőn az I. – II. – III. helyezettek díjat kapnak.

 

Biztonsági rendszabályok: A versenyfeladatok végrehajtása során a KRESZ szabályokat be kell tartani, a vezetőnek személyi okmányait és vezetői engedélyét magánál kell tartania. A vetélkedősorozat alatt a családok a feladatokat saját felelősségükre hajtják végre, erről a regisztráció során írásos nyilatkozatot kell tenniük. A versenyző családoknak a feladatokat, a vezetésre hátrányosan ható szerektől mentesen kell végrehajtaniuk. A fenti feltételek be nem tartása esetén a családok kizárásra kerülnek. A versenyzők felelnek minden olyan kárért, amely a selejtező és a döntő szabályainak be nem tartásából eredendően a versenyzőknél, illetve más személyeknél keletkezik.

 

Adatvédelem:

A játékkal kapcsolatos adatszolgáltatás önkéntes. A játékban résztvevők tudomásul veszik és hozzájárulnak ahhoz, hogy:

  • a szervező mint adatkezelő és lebonyolító a megadott személyes adataikat a versennyel összefüggésben a kapcsolattartás és adminisztráció céljából kezelje és feldolgozza,

  • a területi versenyen díjazásban részesülő család neve a médiában megjelenhet,

  • a játékosokról, versenyről filmfelvétel, és újságcikk készülhet, amelyet a szervező minden további külön hozzájárulás és ellenszolgáltatás nélkül a személyiségi jogok betartásával felhasználhat.

Részvételükkel elfogadják a versenyszabályzat rendelkezéseit.

A szervező kinyilvánítja, hogy az adatgyűjtés kizárólag a versennyel kapcsolatos, kereskedelmi és reklám célra nem kerül felhasználásra. A versenyen résztvevő családok adatai versenyt követően törlésre kerülnek.

 

Az országos döntő: 2019. június 23 – 24-én kerül megrendezésre.

 

Tájékoztatom, hogy a budapesti és a megyei döntő győztesein kívül, az ORFK-OBB egy család részére biztosít lehetőséget, hogy az országos döntőbe jusson. Ehhez 2019. április 30. és 2019. június 3. között a játék honlapján (www.kozlekedikacsalad.hu) öt fordulós közlekedésbiztonsági vetélkedőn kell részt venni. A regisztrációt követően fordulónként hat feladat megválaszolásával. Fordulónként az eredményesen teljesítők között értékes ajándékokat sorsolnak ki.

 

Az országos verseny díjazását az Autós Nagykoalíció biztosítja

Fődíj egy Skoda Fabia személygépkocsi.

 

Az országos döntő egyéb díjai megtekinthetők a vetélkedő honlapján.