Márciustól újra indulnak az angol, német nyelvtanfolyamok és a számítástechnikai képzések

  • 2020 márciusában a terézvárosi lakosok részére újra ingyenes lakossági tanfolyamok indulnak. Ebben a félévben újra meghirdetjük az 5-ös szintű, kommunikáció  központú német nyelvtanfolyamot a megszokott angol nyelvtanfolyamokon és számítógép-felhasználói képzéseken kívül.

A nyelvi és számítástechnikai oktatás megszervezésének az a célja, hogy azoknak is lehetősége legyen a tanulásra, akiknek más tanfolyamok nem elérhetők. A képzés eredményeképpen a résztvevők a hétköznapi nyelvi és informatikai kommunikációhoz szükséges alapvető ismeretanyagot sajátíthatják el.

 

  • Az angol nyelvi kurzuson a résztvevők négy szinten, kezdő, középhaladó I., középhaladó II., és továbbhaladó csoportokban bővíthetik ismereteiket.

 

  • A számítógépes ismereteket nyújtó tanfolyamokat tematikus formában indítjuk, megfelelő létszámú jelentkező esetén. Újra indul a korábbiakban népszerűvé vált alapismeretek tanfolyamunk. A kezdő - gyakorló tanfolyamokat a kerületben két helyen, a Szinyei Gimnáziumban és az Erkel Ferenc Általános iskolában hirdetjük meg. A szövegszerkesztés internet- és képhasználattal tanfolyamunk keretein belül pedig a Word és Paint programok rejtelmeit fedezhetik fel a tanulók.

Az alapismeretek tanfolyamon kívül minden tanfolyam magában foglal egy néhány tanórás összefoglalást a Windows 7 -ről Windows 10-re történő átállást segítve.
 

  • A képzések 30 óra - kb. 8 hét - időtartamúak. A tantermeket az önkormányzat biztosítja a kerületi iskolákban. Az oktatást kerületünkben tanító, szakképzett számítástechnika- és nyelvtanárok végzik. A kurzus befejeztével a programot eredményesen teljesítő résztvevők emléklapot kapnak. Az eredményes teljesítés egyik feltétele a tanórák legalább 80 százalékán való részvétel.

 

  • A képzéseken Terézváros felnőtt lakói vehetnek részt, életkortól és képzettségtől függetlenül.

A megnyitó ünnepséget

 

2020. március 16-án, 16:30-kor tartjuk

az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér 233-235-ös terem.

(1067 Budapest, Eötvös u. 10.)

 

A Terézvárosi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán

 

  • lehet a kurzusokra jelentkezni legkésőbb 2020. március 13-a 12 óráig, személyesen, lakcímkártya bemutatásával,
  • a jelentkezési lapok kitöltésével,
  • a tanfolyamok pontos helyszínei és időbeosztásai megtekinthetőek
  • továbbá bővebb információ kapható a tanfolyamokkal kapcsolatban.

 

 

Az aláírt jelentkezési lapok leadhatók:

 

Terézvárosi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodája, 1067 Budapest, Eötvös u. 4.

További információ: www.terezvaros.hu