Új pályázat kiírásával teremtene tiszta helyzetet a terézvárosi közétkeztetésben Soproni Tamás

A közétkeztetési koncessziós pályázat eredménytelenné nyilvánítását és új pályázat kiírását kéri Terézváros polgármestere a képviselő-testülettől. Soproni Tamás szerint a kerületvezetés csak a saját döntéseiért vállalhat garanciát, ezért nem köthet szerződést közétkeztetésről úgy, hogy a pályázatot kiíró előző testület szerződéskötési gyakorlatával kapcsolatban hatósági vizsgálat folyt, és elmarasztaló döntés is született.

A közbeszerzési hatóság, majd a közbeszerzési döntőbizottság is vizsgálta azt a szerződést, melyet Terézváros Hassay Zsófia (Fidesz) által vezetett képviselő-testülete az iskolai és szociális közétkeztetés biztosítására kötött. A vizsgálat tárgya az volt, hogy a pályázati úton elnyert, majd lejárt korábbi szerződést miért hosszabbította meg a kerület vezetése annak ellenére is, hogy közben a szolgáltatás árai emelkedtek. Az eljárás végén a döntőbizottság 8 millió forintos bírságot szabott ki.

A jogi eljárás közben a fideszes testület új pályázatot írt ki a közétkeztetésre.  Ennek az eredményhirdetése hárulna most, a választások után már az új képviselő-testületre. Soproni Tamás szerint egy olyan folyamatot, amely átláthatatlan, amellyel párhuzamosan még tart a bírósági eljárás és amelynek jogi megítélése egyelőre tisztázatlan, nem folytathat az új testület. A polgármester úgy véli, nem maradhat napirenden olyan döntés, olyan eljárás, ami mögött jogsértés gyanítható, és csak akkor garantált az eljárás tiszta lebonyolítása, ha új pályázatot írnak ki, ezért ezt fogja javasolni csütörtökön a testületnek.