Terézvárosban is igényelhető a lakásrezsi-támogatás

A főváros által újraindított lakásrezsi-támogatást július 1-jétől a terézvárosiak is igényelhetik.

 

Karácsony Gergely főpolgármesteri programjában vállalta annak a fővárosi rezsitámogatási rendszernek az újraindítását, amely korábban rászoruló budapesti családok tízezreinek nyújtott segítséget. A támogatás július 1-jétől már igényelhető.

 

A távhő-, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 000 forintos támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyekben – szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő – védendő fogyasztók élnek, és a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését igazolni tudják. A támogatásra fordított források így a leginkább rászoruló budapestiek lakásfenntartási terheit enyhítik.

 

A támogatásokról, a jogosultság feltételeiről és az igénylés módjáról részletes tájékoztatás érhető el a Hálózat Alapítvány honlapján.  

 

A terézvárosiak a helyi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában (Eötvös u. 4.) szerezhetik be a szükséges nyomtatványokat, és ott is adhatják le az adatlapokat, amelyek innen is letölthetők:

TÁJÉKOZTATÓ A FŐVÁROSI LAKÁSREZSI TÁMOGATÁSRÓL

- IGÉNYLŐLAP A FŐVÁROSI KÖZÜZEMI DÍJTÁMOGATÁSHOZ  (VÍZ-, CSATORNA-, SZEMÉTSZÁLLÍTÁSI DÍJTÁMOGATÁS)

- IGÉNYLŐLAP A FŐVÁROSI KÖZÜZEMI DÍJTÁMOGATÁSHOZ  (TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI DÍJTÁMOGATÁS)

Kérelem szociálisan rászoruló személyként a védendő fogyasztók nyilvántartásba történő felvétel / nyilvántartásba vétel meghosszabbítása iránt (földgáz)

- Kérelem szociálisan rászoruló személyként a védendő fogyasztók nyilvántartásába történő felvétel / nyilvántartásába vétel meghosszabbítása iránt  (villamosenergia)

Kérelem fogyatékkal élő személyként a védendő fogyasztók nyilvántartásába történő felvétel / nyilvántartásába vétel meghosszabbítása iránt