Terézvárosban érték a biztonság

A rendőrség ünnepén, Szent György napján a saját alapítású kitüntetést és a kiváló teljesítmény elismerésére szolgáló jutalmakat adta át Terézváros önkormányzata. Az ünnepségen magas színvonalon, hivatása iránti elkötelezettséggel végzett kiemelkedő munkavégzéséért Horváth-Szászi Erzsébet alezredes, a kerületi óvodák, iskolák rendőrelőadója vehette át a terézvárosi Szent György-díjat. Az eseményen részt vett Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya.

Ezen a napon az önkormányzat a kerületi rendőrkapitányság rendelkezésére bocsátott egy 50 és egy 70 négyzetméteres, teljesen felújított szolgálati lakást. Nem először nyújt az önkormányzat segítséget a rendőrség munkatársainak lakhatási gondjainak megoldásához, 2017-ben már kialakított egy szolgálati lakást, amely öt egyedülálló fiatalember elhelyezésére alkalmas.

Terézváros önkormányzata országos szinten is kiemelkedő nagyságrendű, évente 110 millió forintos támogatással járul hozzá a rendőrkapitányság szakmai tevékenységéhez, a kerületben szolgálatot teljesítők munkakörülményeinek javításához. A térfigyelő rendszer és a megerősített járőrszolgálat költségeinek finanszírozásán túl nagy értékű autók, informatikai eszközök vásárlásával is segíti a kerület rendőreinek a munkáját.

A rendőrség és az önkormányzat közötti példaértékű együttműködés eredményeként a kerületben 2018-ban csökkent a bűncselekmények száma, javultak a rendőri munka eredményességéről tanúskodó felderítési mutatók.

 

Budapest, 2019. április 25.