Senki ne maradjon egészségügyi ellátás nélkül!

Terézváros önkormányzata a társadalom iránt érzett felelősségtől vezérelve még márciusi testületi ülésén úgy döntött, hogy az önhibájukon kívül, szociális körülményeikből adódóan hátralékot felhalmozó személyek részére támogatást ad, így kívánja elősegíteni, hogy az érintett, kerületi lakosok egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsága megmaradjon. Senki ne maradjon egészségügyi ellátás nélkül!

 

A kezdeményezés háttere az volt, hogy tavaly év végén az országgyűlés olyan döntést hozott, aminek következtében sokan kieshetnek a társadalombiztosítás rendszeréből. Az érintettek köre a koronavírus járvány miatt megnőtt.

 

Az eseti támogatást azok a terézvárosi lakosok kaphatják meg, akik hatodik kerületi lakcímmel rendelkeznek, nehéz szociális körülmények között élnek. Családjukban az egy főre számított havi jövedelem nagysága a nyugdíjminimum 350 százalékát (99 750 forint), egyedülélő kérelmező havi jövedelme a nyugdíjminimum 400 százalékát (114 ezer forint) nem haladja meg, továbbá ő maga és családja vagyonnal nem rendelkezik.

 

A kérelemhez a jövedelmi és vagyoni feltételek igazolásán túl csatolni kell:

- az adóhatóság 30 napnál nem régebbi igazolását a tartozás mértékéről,

- a szociális rászorultság alapján egészségügyi szolgáltatás igénybevétele iránti kérelem elutasításáról szóló kormányhivatali határozatot.

                                                                     

A kérelem benyújtáshoz szükséges adatlap innen letölthető.

 

Érdeklődni a polgármesteri hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Osztályán lehet. (tel:1/342-0923)