Partnerségi egyeztetés a településképi rendelet módosításáról

Tisztelt Terézvárosiak! Tisztelt Partnereink!

 

A településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletet módosítanunk kell, mert az épített környezetről, valamint a településkép védelméről szóló törvények, és az ezek végrehajtásáról szóló kormányrendeletek változtak. A módosítást a gyakorlati tapasztalatok miatt is szükségesnek látjuk.

 

A döntés előtt szeretnénk megismerni az Önök javaslatait, észrevételeit is a településképi rendeletmódosítás tervéről.

 

A partnerségi egyezetésre a járványügyi intézkedések miatt csak elektronikus úton tudunk sort keríteni, ezért lakossági fórum helyett videókonferenciát tartunk 2020. december 4-én, pénteken 11:15-kor. 

 

A videókonferencia elérhedtősége:

https://zoom.us/j/91856886784?pwd=Mm5neTV4VVc0dllLUVVGNi80Qm1vUT09

Jelszó:  875561

 

Véleménynyilvánításra december 19-ig tudunk lehetőséget biztosítani. A rövid indoklással kiegészített javaslatokat a foepitesz@terezvaros.hu e-mail címre várjuk. Kérjük, tüntesse fel a teljes nevét is, mert véleményét csak ennek ismeretében tudjuk figyelembe venni. Neve megadásával az adatkezeléshez is hozzájárul; nevét kizárólag a terv véleményezésével összefüggésben kezeljük.

 

Hivatkozott jogszabályok

 

A településkép védelméről szóló 33/2017. (XII. 21.) önkormányzati rendelet

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. tv. 165. § (2) bekezdése