Pályázni lehet az udvarzöldítési tervek elkészítésére

Terézváros önkormányzata minden évben pályázati lehetőséget biztosít a társasházi udvarok zöldfelületi fejlesztésére. Annak érdekében, hogy a nagyobb összegű, 200.000 forintot meghaladó pályázatok minél magasabb színvonalon, jó minőségben valósuljanak meg a támogatás elnyerésének feltétele a kertépítészeti tervdokumentáció benyújtása.

 

A tervdokumentáció elkészítéséhez az önkormányzat akárcsak tavaly 2022-ben is segítségként lehetőséget biztosít arra, hogy a társasházak részt vegyenek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Tájépítészeti Karának féléves tervezési feladatában, aminek során a tájépítész hallgatók 2022. február és április között terézvárosi társasházi udvarokra dolgoznak ki kertépítészeti terveket.

 

Amennyiben az Ön által képviselt társasház lakói fejleszteni szeretnék az udvaruk zöldfelületét és ehhez szívesen vennék az egyetemisták ötleteit, javaslatait, kérjük, hogy az itt elérhető jelentkezési lapot kitöltve, az udvarról készült alaprajzzal és fényképekkel együtt 2022. január 20-ig küldje vissza a zoldudvar@terezvaros.hu e-mail címre.

 

Az Egyetem a beküldött jelentkezések ismeretében, szakmai szempontok alapján választja ki a hallgatói feladatként tervezésre alkalmas udvarokat. Az elkészült tervek pedig felhasználhatóak lesznek a várhatóan 2022 márciusában kiírásra kerülő udvarzöldítési pályázaton.