Így pályázhatnak a fiatalok a kerékpár vásárlási támogatásra

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

 

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítésének érdekében pályázatot hirdet helyi fiataloknak kerékpár vásárlására.

 

Pályázatot nyújthatnak be azok a fiatalok:

 

  • akik 14. életévüket már betöltötték, de 20. életévüket még nem haladták meg,
  • a vizsga letételét megelőző legalább 12 hónapja folyamatosan Terézváros közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel és
  • közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán, aktív tanulói, illetve hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

 

A kerékpáros közlekedéshez nyújtott támogatás pályázati eljárás alapján adományozható. Tanuló, illetve törvényes képviselője az erre a célra rendszeresített adatlapon nyújthatja be pályázatát támogatás igénybevétele jogosultságának (személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány és lakcímkártya bemutatása, a tanfolyam kezdési időpontjára vonatkozó igazolás, valamint tanulói, illetve hallgatói jogviszony-igazolás csatolása) egyidejű igazolása mellett.

 

Első alkalommal 2020. június 30. napjáig nyújtható be pályázat.

 

A pályázat menete a következő:
 

            1. a pályázat beadása

Pozitív döntés esetén (Környezetvédelmi Bizottság)

            2. szerződéskötés

            3. tanfolyamok elvégzése

            4. kerékpár vásárlása

            5. kerékpár regisztráció, biztosítás megkötése

            6. számla benyújtása a Humánszolgáltatási Főosztályra.

 

A Környezetvédelmi bizottság pozitív elbírálása esetén a támogatás feltétele, hogy az értesítést követően a Tanuló eredményesen vegyen részt az Önkormányzat által meghatározott, ingyenes közúti közlekedési elméleti, városi közlekedés gyakorlati és az elsősegély-nyújtási ismereteket nyújtó elméleti és gyakorlati képzéseken.

 

A támogatásának mértéke: 50.000 Ft, amely a kerékpár vásárlását igazoló számla benyújtását követően kerül kiutalásra.

 

A tanuló, illetve törvényes képviselője a kerékpárt regisztráltatni, továbbá baleset-, felelősség és lopásbiztosítást kötni köteles.

 

Az adatlap innen letölthető.

 

A részletes szabályokat Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (II. 28.) rendelete – az Esélyegyenlőségi Program keretében biztosított támogatásokról – tartalmazza.