Nagyszabású faápolási munkák kezdődnek

December 8-tól a Terézvárosi Nonprofit Kft. munkatársai Terézváros több pontján eltávolítják a fákról a problémákat okozó ágakat, gallyazzák őket, könyítik a fák koronáját. Az elkövetkező hetekben a Hunyadi, a Lövölde, Liszt Ferenc téren, a Szófia utcában, a Podmaniczky utcai kutyafuttatókban és a Benczúr kertben kerül sor a munkálatokra. Egyidejűleg a Hunyadi és a Liszt Ferenc téren megkezdődik a betegségük miatt kivágásra tervezett fák pótlásának előkészítése is. A gallyazás átmeneti forgalomkorlátozással jár.

 

A tél folyamán a terézvárosi önkormányzat fenntartásában levő intézmények és a faápolási pályázaton nyertes társasházak udvaraiban található fák ápolására is sor kerül. A Jókai téri fák ápolási munkáit a folyamatban lévő átépítés ütemezésének megfelelően várhatóan 2022 februárjában végzik majd.

 

A fakivágási engedélyek megtekinthetőek az önkormányzat honlapján vagy a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, az egyes fák ápolási munkáira vonatkozó szakértői javaslatok az itt elérhető favizsgálati adatlapokon olvashatók.

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!