Már lehet jelentkezni az Életjáradék lakásért programra

A programban résztvevő idősek életük végéig nyugodt, kiszámítható körülmények között élhetnek az otthonukban, az önkormányzat pedig ingatlanokhoz jut, amelyekkel a későbbiekben a lakhatási válságot tudja enyhíteni.

 

Az önkormányzat olyan 65 évnél idősebb terézvárosiak jelentkezését várja, akik élethosszig tartó lakáshasználatért, továbbá egy egyszeri kifizetett összegért és rendszeresen emelkedő havi életjáradékért cserébe az önkormányzatra ruházzák át lakásuk tulajdonjogát.

 

Nem csak egyedülálló idősek, hanem a lakást közösen tulajdonló házastársak vagy testvérek is jelentkezhetnek, ha minden érintett betöltötte a 65. életévét. Ebben az esetben az egyszeri díjat és a havi járadékot a tulajdoni hányad arányában fizeti az önkormányzat a jogosultaknak.

 

Az önkormányzat per-, teher- és igénymentes lakás esetén tud életjáradéki szerződést kötni, továbbá ha az ingatlanban a jogosulton kívül más személy nem rendelkezik ingatlanhasználati jogcímmel, állandó lakó- vagy tartózkodási hellyel, és cég székhelye vagy telephelye sincs oda bejegyezve.

 

További részletek az önkormányzati rendeletben olvashatók, a kérelem benyújtásához szükséges adatlapot pedig innen lehet letölteni, vagy az Ügyfélszolgálaton (1067 Bp., Eötvös u. 4.) lehet átvenni.