Lakossági fórum a Kerületi Építési Szabályozás részmódosításáról

Az Ó utca és a Nagymező utca sarkán - részben épületrekonstrukcióval - sorra kerülő szállodabővítéshez, valamint a Zichy és Nagymező utcai közterületek állapotának javításához szükséges kerületi építési szabályozás módosításáról lakossági fórumot tartunk. Az önkormányzat várja a terézvárosiak véleményét a tervekről, és lehetőséget biztosít a felmerülő kérdések megvitatására.

 

A lakossági fórumra 2021. október 6-án, szerdán 16.00 órakor kerül sor a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácstermében (1067 Budapest, Eötvös u. 3.).

 

Azok az érdeklődők, akik nem tudnak részt venni az eseményen, október 14-ig levélben is elküldhetik az elkészül dokumentációról szól észrevételeiket, kérdéseiket a foepitesz@terezvaros.hu e-mail címre vagy a Polgármesteri Hivatal címére postán küldve.

 

Előzmény:

Az  Önkormányzat Képviselő-testülete 769/2021. (VII. 29.) számú határozatával elfogadta a KÉSZ-1 15-ös tömb (a Nagymező, Zichy, Hajós és Ó utca által határolt terület) szabályozás-módosításáról készült telepítési tanulmányterv első tervezetét és felhatalmazást adott a szabályozás módosításának megkezdésére. A szabályozás módosítása az országos jogszabályok mellett, a kerület Partnerségi Egyeztetés Szabályairól szóló 18/2017. (V.31.) rendelete, és a kerület 141/2021 (II. 25.) számú határozata szerinti eljárásrendben indul.

 

Kapcsolódó anyagok, rendeletek, mellékletek: 

A szabályozás módosításával kapcsolatos eljárásrendet (141/2021 (II. 25.) számú határozatot) megtalálják a kerület honlapján:

https://www.terezvaros.hu/polgarmesteri-hivatal#varosrendezes

 

A véleményezhető dokumentáció ITT található.