Közösségi kertészeket keresünk!

Terézváros Önkormányzata a Rózsa utca 51-53. sz. alatti üres telken az átmeneti (várhatóan 2 évre szóló) hasznosítás érdekében közösségi kert létrehozását tervezi.

 

Az ingatlan hátsó részén 30 db magas ágyást alakítunk ki, míg az utca felőli részén szabadon látogatható közösségi pihenőkertet hozunk létre.

 

Ezúton keressük azokat a VI. kerületi állandó lakcímmel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező lakosokat, akik szeretnének részt venni az első terézvárosi kertész közösség létrehozásában, az ágyások művelésében és a kert fenntartásában.

 

Azok jelentkezését várjuk, akik napi rendszerességgel szeretnek növények gondozásával foglalkozni, szívesen részt vesznek legalább havonta egyszer közösségi programokban, és szerződésben vállalják a kert használatával járó kötelezettségeket.

 

A közösségi kert működtetéséhez várhatóan szükséges lesz a kertészek anyagi hozzájárulására is. Ennek összege terveink szerint nem haladja meg a 12.000 Ft/év összeget, mely alól felmentést szociális helyzet alapján lehet majd kérni.

 

A kiválasztás során előnyt élveznek a kerthez közelebb lakók, a fogyatékkal élők, a kisgyermekes és az egyedülálló szülők, valamint a nyugdíjasok. Amennyiben a jelentkezők között igény mutatkozik rá, a kertben létrehozunk kerekesszékből művelhető ágyásokat is.

 

Jelentkezni a  Polgármesteri Hivatal recepióján átvehető, vagy innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével és alábbi e-mail címre történő elküldésével lehet: kozossegikert@terezvaros.hu

 

A kitöltött jelentkezési lapok személyesen is leadhatók a Polgármesteri Hivatal recepcióján:

 

Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal

1067 Budapest Eötvös u. 3.

 

Jelentkezési határidő: 2021. március 31.

 

Várjuk jelentkezésüket!

 

Temesvári Szilvia

alpolgármester