Közeleg a szeptember 15-i adófizetési határidő!

Az önkormányzati adóhatóság 2020 júniusában befejezte az adószámla kivonatok postai (bejegyzett címekre) és elektronikus tárhelyekre (ügyfélkapu, cégkapu, hivatali kapu) történő kiküldését, hogy az adózók időben, felkészülten és pontosan tudják teljesíteni a 2020. szeptember 15-ig esedékes adófizetési kötelezettségeiket.

 

A helyi adók (pl.: építmények utáni építményadó, telekadó) éves összegeit, valamint a gépjárműadók második féléves összegeit az adószámla kivonaton megtalálható számlaszámokra a fent megjelölt dátumig lehet pótlékmentesen megfizetni.

 

A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással, a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni.

 

Az adó késedelmes megfizetése esetén az esedékesség napját követő naptól, mint kezdőnaptól késedelmi pótlékot kell fizetni. A késedelmi pótlék mértéke minden naptári nap után a késedelem, illetve az esedékesség előtti igénybevétel (felszámítás) időpontjában érvényes jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt mértékének háromszázhatvanötöd része.

 

Az adózóknak az E-Önkormányzat Portálon keresztül lehetőségük van megtekinteni az önkormányzati adóhatóság nyilvántartásában lévő, adózással kapcsolatos fontosabb adatait (adatbejelentéseit, bevallásait, adótárgyait, befizetéseit, folyószámlája aktuális állapotát, stb.), valamint a rendszeren keresztül on-line bankkártyás befizetést is indíthatnak.

 

Az Elektronikus Önkormányzati Hivatali Portál a nap 24 órájában lehetőséget biztosít az aktuális adóegyenlegek pontos és részletes lekérdezésére. A portál nyitóoldala: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap. (A lekérdezés részleteiről itt találnak információkat:  https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato )

 

Az önkormányzat honlapján részletes adózási információkat itt találhatnak: https://www.terezvaros.hu/ugyintezes#adougyek

Amennyiben az adószámla kivonatról, vagy más, adózási ügyben kérdése merül fel, forduljon hozzánk bizalommal az önkormányzat honlapján található elérhetőségeken.

 

Köszönjük, hogy befizetett adóikkal hozzájárulnak Terézváros fejlődéséhez!

 

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzati Adóhatósága