Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések

Kedves Terézvárosiak!

 

Az önkormányzat mindent elkövet, hogy lassítsa a koronavírus-járvány terjedését, ezért az itt élők egészségének védelmében Soproni Tamás polgármester és Miyazaki Jun, humánügyekért felelős alpolgármester az alábbi döntéseket hozta:

 1. Az önkormányzat nem tartja meg március 15-i ünnepségét, és minden nagyobb létszámú rendezvényt lemond, illetve későbbre halaszt.
 2. Az Eötvös 10 vezetője a következő időszak programjainak járványügyi kockázatát megvizsgálva dönt a kulturális rendezvények lemondásáról és a közönség tájékoztatásáról.
 3. A járvány megelőzéséről és a tünetek észlelésekor szükséges teendőkről az önkormányzat minden közintézményébe és a vendéglátóhelyekre magyar és angol nyelvű tájékoztatót küld. (Magyar és angol nyelvű tájékoztatónk innen is letölthető.)
 4. Kézfertőtlenítő készülék kerül azoknak a közintézményeknek a bejáratához, ahol nagy az ügyfélforgalom.
 5. A polgármesteri hivatalban napi háromszori fertőtlenítő takarítás lesz a következő hetekben, és ez ajánlott minden olyan közintézményben, ahol ügyfélforgalom zajlik.
 6. A Terézvárosi Gondozó Szolgálatnál a következő hetekben szünetelnek a nappali foglalkozások, és azoknak is házhoz viszik a meleg ételt, akik eddig bementek érte a gondozóba.

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat az alábbiakat javasolja:

 

 • Mossanak gyakran kezet szappannal vagy használjanak kézfertőtlenítő oldatot!
 • Sose érintsék az arcukat, szájukat, orrukat szennyezett kézzel!
 • Sose köhögjenek, tüsszentsenek a tenyerükbe, hanem inkább az alkarjukkal vagy zsebkendővel takarják el a szájukat!
 • Megfázás, láz, köhögés esetén ne menjenek közösségbe, munkahelyre, rendelőbe, inkább hívják telefonon a háziorvosukat!
 • Kerüljék a tömeget!
 • Szellőztessenek gyakran, mozogjanak sokat, fogyasszanak vitaminokban gazdag ételeket, gyümölcsöt, nyers zöldségeket!
 • Ne utazzanak olyan országba, ahol már kialakult a járvány!
 • Ha fertőzött országból érkeztek haza, kérjenek telefonon tanácsot a háziorvosuktól és lehetőség szerint 14 napig maradjanak otthon.

 

Vigyázzanak magukra és egymásra!