Kezdődik a Lövölde tér környezetrendezése

Örömteli hír, hogy május 28-án, kedden elkezdődik a Lövölde téri játszótér megszépítése.

 

Mint ismeretes, a képviselő-testület februári ülésén döntött a környékbeliek által látogatott, a forgalmas kerülethatáron elhelyezkedő Lövölde téri játszótér felújításáról.

 

A Lövölde tér egy zsúfolt és intenzíven használt, nagy bérházak árnyékában lévő terület, ahol a játszótér mind játszóeszközei, mind burkolatai, mind cserjeállománya tekintetében felújításra szorul. A játszótér területének felülete jelenleg két jól elkülönült részre osztható: a játszószereket is tartalmazó térre és a térkő burkolatos pihenőrészre, amelyen nem változtatnak az átalakítás során.

 

A burkolati elemek cseréjén kívül nemcsak minőségében, hanem mennyiségében is nő a játszóeszközök, az utcabútorok, a hulladéktárolók száma, továbbá kerékpártárolókat alakítanak ki. A koncepcióterv végleges változatának kialakításához az önkormányzat bevonta a kerületi óvodák intézményvezetőit, pedagógusait, továbbá lakossági fórumon biztosítottak lehetőséget a kerületi lakosságnak is arra, hogy vegyenek részt a tervezésben, ötleteikkel, tanácsaikkal segítsék a munkát.

A beruházás látványterve, a megmaradó és új játékeszkök itt megtekinthetőek.

 

 

A munkálatok május 28-án, kedden megkezdődnek, s ettől fogva természetesen a játszóteret is lezárják a felújítás befejezésééig, melynek tervezett ideje 2019 augusztusa.

 

Kérjük a lakosság megértését és türelmét!