Jelentkezés a szavazatszámláló bizottságokba

Dr. Áder János köztársasági elnök úr 2019. május 26. napjára tűzte ki az európai parlamenti képviselők 2019. évi választását. Emellett 2019 októberében sor kerül a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására is.

A választás lebonyolításában fontos szerepe van a szavazatszámláló bizottságoknak, amelyek gondoskodnak a szavazás zavartalan és törvényes lebonyolításáról, a választás eredményének megállapításáról. Budapest Főváros VI. került Terézváros Önkormányzat Képviselő-testülete már döntött a szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztásáról.

A soron következő választások zökkenőmentes lebonyolítása érdekében azonban, a szavazatszámláló bizottsági tagok és póttagok alacsony létszáma miatt lehetséges, hogy a Képviselő-testületnek további póttagokat kell választania.

Amennyiben Ön a törvény által előírt feltételeknek megfelel (választójoggal rendelkező magyar állampolgár, állandó kerületi lakcímmel rendelkezik, Önnel szemben kizáró ok nem áll fenn) és szükség esetén szerepet tud vállalni a szavazatszámláló bizottság munkájában kérem, hogy a mellékelt nyilatkozatot kitöltve 2019. április 23. napjáig a roman.kinga@terezvaros.hu e-mailcímre szíveskedjen megküldeni vagy személyesen leadni a hivatal ügyfélszolgálatán (1067 Budapest, Eötvös u. 4.) vagy dr. Kecserné Román Kinga ügyintézőnél (1067 Budapest, Eötvös u. 3. 1. emelet 102. iroda), aki a további tennivalókról részletes tájékoztatást ad a 342-0905/2178 melléken.

Amennyiben a Képviselő-testület dönteni fog a szavazatszámláló bizottságok tagjaival kapcsolatban, haladéktalanul értesítjük.

Budapest, 2019. március 27.

dr. Mogyorósi Sándor, HVI vezető