Igényelhető a tanévkezdő csomag

A diákok időnként úgy érzik, hogy a tanulás, az iskolai kötelességek teljesítése nagy terhet ró rájuk. A megszerzett tudás azonban kinyithatja a világot és boldogulási lehetőséget teremthet. Mi azért támogatjuk az iskolák fejlesztését, a pedagógusok munkáját és a terézvárosi diákokat, hogy könnyebb legyen ezen az úton előre haladni.

 

Számos egyéni támogatásra lehet pályázni az önkormányzatnál. Ilyen például a tanulmányi ösztöndíj, vagy az ifjú tehetségeknek, a jogosítványt szerzőknek, a nyelvvizsgázóknak nyújtott támogatás. A járvány miatti veszélyhelyzet alatt laptopot biztosítunk az otthoni tanuláshoz azoknak a gyerekeknek, akiknek nem volt meg az ehhez szükséges eszköze.

 

Idén is hozzá lehet jutni a Terézvárosi Tanévkezdő Csomaghoz, amelyet 10 ezer forintos utalvány formájában juttatunk el az arra jogosult kérelmezőknek.

 

A támogatásra azok a tanulók jogosultak, akik Terézvárosban bejelentett lakóhellyel, továbbá a KIR nyilvántartása szerint működő általános iskolával vagy középfokú oktatási intézménnyel nappali tagozaton aktív tanulói jogviszonnyal rendelkeznek.

 

A támogatást a tanuló, vagy a törvényes képviselője írásban kérheti. A 16 évnél idősebb, de 21. életévét be nem töltött diákoknak a kérelemhez csatolniuk kell az iskola által kiadott tanulói jogviszonyról szóló igazolást, azaz az iskolalátogatási igazolást is.

 

A kérelmeket 2020. június 30-ig lehet benyújtani

 

 

  • postai úton (Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal

Humánszolgáltatási Főosztály – 1067 Budapest Eötvös utca 3.),

 

  • személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán (1067 Budapest, Eötvös utca 4.).

 

Sok sikert és kitartást kívánunk a következő tanévhez!