Idén is köszöntötte az önkormányzat a szépkorúakat

A Terézvárosi önkormányzat közleménye

 

Terézváros önkormányzata visszautasítja, hogy az idősek világnapjára folyósított, öt éve létező, a szépkorúak iránti tiszteletét kifejező támogatását egyes sajtóorgánumok kampányfogásként állítsák be.

Az idősek világnapja 2019-ben, az önkormányzati választások évében is október elsejére esik. Ezért az utalványok postázása éppúgy, mint tavaly, tavalyelőtt és azelőtt is szeptember elején megkezdődött.

Terézváros képviselő-testülete soha nem hozott ad hoc, osztogatásnak minősülő juttatásról döntést. Önkormányzatunk felelős gazdálkodással egy olyan, alanyi és szociális alapú támogatások sokaságából álló rendszert teremtett, amely életkortól, társadalmi státusztól függetlenül azt szolgálja, hogy Terézváros minden egyes lakója érezze, minden élethelyzetben számíthat a segítségünkre.  

A születési támogatástól kezdve a beiskolázáson, óvodakezdésen, a lakások felújításán, a téli időszakban megnövekedett rezsi kifizetését könnyítő fűtés támogatásán át az idősek világnapján folyósított utalványokig terjedő, országosan is egyedülálló támogatási rendszerünk egyértelműen azt fejezi ki, hogy önkormányzatunk eredményes gazdálkodásával az itt élők életkörülményeinek javítását, a kerület fejlődését szolgálja.

Ez a jövőben is így lesz, a járt úton haladunk tovább, minden eddigi támogatást megtartunk, jövőre és azután is biztosítani fogjuk a meglévő juttatásokat, sőt, ezeket tovább fogjuk emelni és bővíteni.

 

Budapest, 2019.09.25