Idén is kapnak utalványt az idősek és a rászorulók

Az önkormányzat elkezdte a támogatásként járó Edenred ajándékutalványok kézbesítését a szépkorúaknak és az egyszeri természetbeni juttatásra jogosultaknak.

 

A 62. életévüket betöltött terézvárosi lakosok az Idősek Világnapja alkalmából 10 ezer forint értékű utalványt kapnak. Idén 7563-an jogosultak a juttatásra, amely alanyi jogon jár, vagyis azt nem kellett külön igényelni.

 

Szintén külön kérés nélkül kapnak az önkormányzattól támogatást azok a terézvárosi családok vagy egyedül élők, akik 2021. július 1-ig önkormányzati segélyben vagy támogatásban részesültek. Erre idén 1 165-en jogosultak. Az egyszeri természetbeni juttatás 15 ezer forint értékű utalvány formájában érkezik hozzájuk.

 

Az utalványokat november végéig minden jogosult megkapja postai úton. A címzetthez névre szóló, levélméretű csomagküldeményként érkezik, amelyet át kell venni a kézbesítőtől. Ha a címzett nincs otthon és nem tudja átvenni az utalványt, akkor azt a kézbesítés napjától számított 10 napon belül a kijelölt postahivatalban (Nyugati téri 62. számú posta), a kijelölt ablaknál lehet átvenni. A küldeményről – az értesítőn található küldeményazonosító szám alapján – a Posta ügyfélszolgálati számán (06-1-767-8282) lehet érdeklődni. Kérjük, azt is ezen a telefonszámon jelezzék, ha a küldeményt november végéig egyáltalán nem kapják kézhez.

 

Az Edenred ajándékutalványt széleskörűen fel lehet használni, így egyebek mellett élelmiszer, melegétel, műszaki- és lakberendezési cikk, szépségápolás, könyv, ruházat vásárlására nyújt lehetőséget; több, mint 30 000 elfogadóhelyen. A konkrét elfogadóhelyekről az Edenred honlapján (https://edenred.hu/elfogadohelyeink/) lehet tájékozódni.