Felhívás a Terézvárosban élő hivatásos előadóművészeknek

A Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. FELHÍVÁSA

 

Terézvárosban élő hivatásos előadóművészek (színészek, táncosok, zenészek, zenekarok stb.) számára a 2020.06.06-án megrendezésre kerülő Terézvárosiak napja  online rendezvényén való részvételre.

 

 
A Terézvárosiak napja 2018-ban és 2019-ben a Terézvárosi Önkormányzat és a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. közös szervezésében szabadtéri programkén a Hunyadi téren került megrendezésre. Idén erre nincs lehetőségünk, de nem szeretnénk lemondani ennek a napnak a megünnepléséről. Továbbra is fontosnak érezzük, hogy az itt élő emberek ne csak lakóhelyükként tekintsenek erre a kerületre, ezért a szórakoztató, közösségépítő programokat áthelyezzük az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, valamint a Terézvárosi Önkormányzat facebook oldalára.

 

2020.06.06-án az egész napos online műsorfolyamban szeretnénk bemutatni  tíz  Terézvárosban élő hivatásos (előadó)művészt és  egy-egy rövid produkciójukat.
 
A felhívás célja:

  • Terézvárosban élő művészek megismertetése a kerületi lakosokkal
  • a VI. kerületben élő, a járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került művészek támogatása.

 

A megjelenésre szánt produkciónak kb. 3-5 perces műsorszámnak kell lennie, amelynek felvétele a járvány idején készült, és amely máshol még nem került publikálásra.

 

Díjazás: nettó 25.000 Ft-tól nettó 50.000 Ft-ig terjedő összeg (a létszámtól függően), kizárólag számla ellenében  A bemutatásra maximum 10 pályázót választunk ki. A beérkezett pályázatokat a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és az Eötvös10 munkatársai bírálják el.

 

Ha a jelentkezőnek nincs lehetősége saját felvételt készíteni, a szervező rendelkezésre bocsátja az Eötvös10 színháztermét és technikáját, valamint technikusait egy jó minőségű felvétel elkészítéséhez. Ebben az esetben azonban a produkció FB-oldalon történő megjelenéséért díjazás nem jár.

 

Csoportok, zenekarok esetén elegendő, ha az egyik tag terézvárosi lakos.

 

A beadott anyagnak tartalmaznia kell:

  • egy rövid írásos szakmai bemutatkozást,
  • a  bemutatásra szánt karanténvideót,
  • egy rövid írásos anyagot a pályázó terézvárosi kötődéséről, amelyet kiválasztás esetén 06.06-án az Eötvös10 FB-oldalán is megjelentetünk,
  • a jelentkező nevét, lakcímét, e-mail címét, telefonszámát.
  • csoport esetén: a csoport/együttes nevét, a képviselő nevét, elérhetőségét és a Terézvárosban lakó tag (tagok) nevét, lakcímét.

 

Jelentkezési határidő: 2020. június 1., hétfő 24.00 Beküldési cím: titkarsag@eotvos10.hu  A jelentkezőket 2020. június 4-ig e-mailben értesítjük a döntésről.