A piaci árakon változtatni nem tud, de a parkolási gondok enyhítésén már dolgozik az önkormányzat

A terézvárosi önkormányzathoz a napokban több lakossági panasz is érkezett azért, mert a korábban kedvezményes parkolóbérletük árát a Care Park Kft. megemelte. A levélírók az önkormányzattól kérik korábbi kedvezményük visszaállítását. Erre az önkormányzatnak nincs lehetősége.  

 

A terézvárosi önkormányzat és a Care Park Operation Hungary Kft. között valójában soha nem volt megállapodás arról, hogy a kerületi lakosok kedvezményesen parkolhatnak a cég parkolóházaiban. A Care Park Kft. egy üzleti vállalkozás, amely saját döntése alapján adott kedvezményes bérletet, és most saját döntése az is, ha ilyen bérletet már nem ad. A vállalkozás üzletpolitikájára, a bérletek árának alakításába az önkormányzatnak semmilyen beleszólása nincs.  
 

Megértjük, hogy ez a változás sok kerületi lakosnak komoly gondot okozhat, és tisztában vagyunk az egyébként is meglévő parkolási problémákkal. Azon dolgozunk, hogy ezekre megoldást találjunk. Jelenleg a fővárosi önkormányzattal egyeztetve azokat a lehetőségeket vizsgáljuk, amelyekkel csökkenteni tudjuk az átmenő forgalmat, és vissza tudjuk adni a kerületieknek az őket megillető parkolóhelyeket. Ilyen megoldási lehetőség a díjfizetési időszak kiterjesztése az esti vagy akár az éjszakai órákra, és olyan parkolóhelyek kijelölése, amelyeket csak a terézvárosiak használhatnak. Mindezek mellett azt is felmérjük, hogy a mélygarázsokat hogyan tudjuk bevonni a kerületi parkolási rendszerbe, és  itt milyen kedvezményekkel tudjuk segíteni a helybéliek parkolását.

 

A terézvárosi képviselő-testület februári ülésén is napirenden lesznek azok az intézkedések, amelyek a terézvárosiak parkolásának megkönnyítését szolgálják.