Hassay Zsófia polgármester

Takarítás, támogatás, koncertek

Kedves terézvárosiak! Az önkormányzat utcák, terek tisztaságáért felelős cége – a mindennapos takarításon felül – vasárnaponként „faltól falig” megtisztítja az utakat, járdákat. Négy részre osztottuk a kerületet, így egy hónap alatt – ha az időjárás is kegyes lesz – egész Terézvárosban sor kerül a nagytakarításra.

Ahova gépekkel nem férnek be, ott kézzel sepernek, eltávolítják a szemetet a pincelejárókból, kivágják a gazokat, a nagyon szennyezett felületeket pedig oldószerrel, megkétszerezett nyomással mossák tisztára.

 

Kedves terézvárosiak!

A közelmúltban egy új támogatás bevezetéséről döntött a képviselő-testület, ezzel az önkormányzat a lakók által elvégzendő kéménybélelés költségeihez járul hozzá. A társasházak kéményeinek felújítását eddig is támogattuk, most a természetes személyek számára elérhető pályázattal igyekszünk segíteni. A pályázaton terézvárosi lakosok vehetnek részt, a támogatás a bruttó kivitelezési költség 30 százaléka, de legfeljebb 200 ezer forint lehet, és kizárólag még meg nem kezdett munkákra adható. Az érintetteket arra biztatom, éljenek a lehetőséggel!

 

Kedves terézvárosiak!

Ahogyan biztosan már sokan hallottak róla, sok új, színvonalas, többcsillagos szálloda épül kerületünkben. Ezek a beruházások több szempontból hasznosak Terézvárosnak, a terézvárosban élőknek. Az épülő szállodák engedélyeztetése során az önkormányzat feltételül szabja a befektetők felé a környezet rendbe tételét, tehát nem csupán egy-egy ház újul meg, hanem az azt övező terület is, ami nyilvánvalóan növeli az itt lakók ingatlanjainak értékét. A nívós szállodák a minőségi turizmus erősödését segítik, ami emeli a kulturális és más szolgáltatások színvonalát, így kedvező hatással lehet az itt élők mindennapjaira.

 

Kedves terézvárosiak!

Egymást követik nyári programjaink. Továbbra is várunk minden érdeklődőt egészen augusztus végéig szombat esténként a Hunyadi téri Zenepavilonhoz, a TÉR/ZENE – ZENE/TÉR rendezvénysorozat koncertjeire, amelyeken népszerű művészek előadásait hallgathatják meg. Július 9-én rendeztük népszerű egészségnapunkat a Széchenyi fürdőben, ahol a mozgás örömén túl, életmódtanácsokat is kaptak a kerület szépkorú lakói, és Gájer Bálint, a magyar sving hercegének előadását hallgathatták meg. Augusztus 27-én lesz a következő alkalom, amikor a nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait.