Hassay Zsófia polgármester

Piknik és a Föld napja a Hunyadi téren

Kedves terézvárosiak! Áprilisban folytatódnak népszerű rendezvényeink, 1-jén egészségnapot tartottunk az Eötvös10-ben, 13-án kezdődött a tavasztól őszig tartó rendezvénysorozatunk, a TÉR/ZENE – ZENE/TÉR a Hunyadi téren, a Föld napjához kapcsolódóan pedig muskátlival és levendulával ajándékoztuk meg a kerületi lakosokat.

Kedves terézvárosiak!

 

Április 1-jén, hétfőn déltől este hatig az Eötvös10-ben ingyenes szűréseken vehettek részt a kerület lakói. A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat szakemberei ezúttal a zöldhályogbetegségre fókuszáltak, de mód volt vércukor-, koleszteringyorsteszt elvégzésére, vérnyomásmérésre, egycsatornás EKG-vizsgálatra és masszázs igénybevételére is.

 

Április 13-án kezdődött a TÉR/ZENE – ZENE/TÉR rendezvénysorozat a Hunyadi téren, piknikkel és Farkasházi Réka meg a Tisztanyúl zenekar koncertjével. Ugyanezen a szombaton tartottuk a téren a Föld napjához kötődő rendezvényünket is, amelyen az önkormányzat muskátlival és – idén első ízben – levendulával ajándékozta meg a kerületi lakosokat, illetve lehetőség volt a veszélyes hulladékok leadására is.

 

 

Kedves terézvárosiak!

 

Folyamatosan várjuk a Terézváros Ifjú Tehetsége támogatásra jelentkezők pályázatait. Az elmúlt három évben 33 fiatalt összesen 9,4 millió forinttal segítettünk. Arra biztatok mindenkit, hogy ha ismer olyan tehetséget, aki kimagasló hazai vagy nemzetközi sikereket ért el, ajánlja a figyelmébe ezt a lehetőséget!

 

A nehéz anyagi körülmények között élők számára pedig az jelenthet örömhírt, hogy az önkormányzat ismét kiírt szociális alapú pályázatot, ezúttal tizenkét bérlakásra.