Hassay Zsófia Polgármester

Megújult a vásárcsarnok homlokzata

Kedves terézvárosiak! Ünnepélyes keretek között avattuk fel szeptember 28-án, szombaton, a Hunyadi téri vásárcsarnok megújult homlokzatát. A patinás épületetet Czigler Győző tervei alapján 1897-ben adták át.

A programon fellépett az Operaház művészeiből alakult Solas rézfúvós kvintett, majd pedig komolyzenével kísért fényfestésben gyönyörködhettünk. Gutema Dávid és Mikulán Dávid képzőművészek a csarnok megújult homlokzatára álmodtak látványos fényjátékot, melyet most láthatott a közönség. A programon a Hunyadi téri piac őstermelőinek remek portékáit is megkóstolhattuk.

 

Kedves terézvárosiak!

 

A napokban egy ünnepség keretében köszöntük meg a kerületünkben szolgálatot teljesítő rendőrök munkájukat. Ugyanezen a napon adtunk át a Király utcában egy felújított lakást, melyet a terézvárosi kapitányság dolgozói használhatnak majd.

Ugyanezen a környéken, a Király utca 88. szám alatt elkészült a védőnői központunk helyiségeinek teljes körű felújítása is. Ennek köszönhetően a terézvárosi kisgyermekes szülőket október 1-jétől már egy szebb helyen tudják fogadni az egészségügyi dolgozók. Bizonyára sokan tudják, hogy a magyar védőnői szolgálat 2015. áprilisa óta hungarikum, mint nemzetközileg is egyedülálló, tradicionális ellátási rendszer. Ehhez méltó lett az új, terézvárosi központjuk is.

 

 

Kedves terézvárosiak!

 

Örömmel láttam, milyen sokan voltak kíváncsiak Terézváros korzójára a szeptember 21-22-ei autómentes hétvégén. Munkatársaimmal igyekeztünk olyan programkínálatot összeállítani az Andrássy úti rendezvényre, hogy minden korosztály számára szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk. A két nap alatt gazdára talált tíz ajándékcsomag és hat kerékpár is, amelyeket a környezetvédelmi totót helyesen kitöltő terézvárosiak között sorsoltunk ki.

 

 

2019. szeptember 25.