Hassay Zsófia polgármester

Elkezdődött az iskola, igényelhető a tanévkezdő csomag

Kedves terézvárosiak! Szeptember 2-án kerületünk általános iskoláiban is becsöngettek, elérkezett a tanévkezdés ideje. A tanévnyitó ünnepségekről az iskolát most elkezdő kisdiákok az önkormányzat ajándékával térhettek haza.

Ahogyan tavaly, úgy idén is hasznos holmikkal töltöttünk meg egy-egy hátizsákot részükre, s a most beiratkozott terézvárosi óvodások is hasonló ajándékot vehetnek át a napokban.

Fontos tudni, hogy ahogyan az előző években, úgy idén is igényelhető az iskolakezdési támogatás. Arra bíztatom a szülőket, hogy éljenek a lehetőséggel és jelentkezzenek a 10 ezer forintos utalványért az önkormányzat humánszolgáltatási főosztályán!

 

 

Kedves terézvárosiak!

 

Képviselő-testületünk idén februárban döntött a Lövölde téri játszótér felújításáról, s ez a beruházás augusztus végére meg is valósult. A játszóeszközök mellett a burkolat és a cserjeállomány is megújult, így teljes térrendezés valósult meg. A munkálatokról folyamatosan tájékoztattuk a lakosokat, így a Terézvárosban élők javaslatait is beépíthettük a tervekbe. A kicsik már birtokba vették a gumiszőnyeggel borított, biztonságos és gyönyörű teret, ahol mászóvár, hinta és traumbulin is várja őket.

 

Kedves terézvárosiak!

 

Nagy Feró óriási sikerű koncertjével zártuk a TÉR/ZENE-ZENE/TÉR programsorozat szombat esti szériáját, ám az ingyenes szórakozási lehetőségek ezután is várják a Hunyadi tér közönségét. Szeptemberben ismét délelőtt 10 órakor kezdődnek a koncertek, a gyerekeket pedig ez alatt kézműves-foglalkozás várja a tér árnyas fái alatt.

 

Kedves terézvárosiak!

 

Igazi örömhírt hagytam a végére: aki nyitott szemmel jár a Hunyadi téren, felfedezheti, hogy lassan bontják az építkezésnél felhúzott védőfóliát a csarnok faláról. Hamarosan teljes szépségében csodálhatjuk a Czigler Győző tervei alapján 1897-ben átadott épületet, a külső homlokzat díszeit és a faragott kapu felett látható feliratot, amely már most büszkén hirdeti: FŐBEJÁRÁS.

 

2019. szeptember