Zsófi néni, a rejtvények bajnoka

A kilencvenedik születésnapját ünneplő Varga Lászlónét Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte.

 

 

 

Születésnapi köszöntés céljából érkezett Bundula Csaba alpolgármester Varga Lászlónéhoz, ám hamar kiderült, hogy kettős ünnep részesi lehetnek az önkormányzattól érkezett vendégek:

– Ma van a névnapom is. Édesanyám úgy döntött 90 évvel ezelőtt, hogy ha éppen Zsófia napján születtem, legyen ez a keresztnevem – mondta nevetve vendéglátónk, aki a beszélgetés során mindvégig derűsen, vidáman beszélt még a nem annyira könnyű évekről is.

Varga Lászlónét Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte

Mint megtudtuk, Szalkszentmártonon született, hét testvére volt.

– Édesanyám sajnos az utolsó szülése után meghalt, édesapámat pedig 1945-ben malenkij robotra vitték, őt így veszítettük el. Két bátyám Pesten élt, így én is hozzájuk költöztem. Eleinte mindenféle munkával próbálkoztam. A csepeli gyárban is dolgoztam, de miután rájöttem, hogy fegyvereket állítanak elő, azonnal ott is hagytam őket. Dolgoztam a MOM szemüvegkereteket gyártó részlegén, majd a Május 1. Ruhagyárban. Okleveles varrónő lettem, ma is van varrógépem, ha szükséges, használom – mondta az elismerésre méltóan fiatalos ünnepelt, aki szemüveg nélkül olvas, tévézik. Imádja a könyveket, fejből mond verset, szívesen énekel barátai körében. Kedvenc hobbija, már-már szenvedélye a rejtvényfejtés, amit versenyszerűen űz, ma is klubtag, és ahol csak teheti, megfejti az útjába kerülő rejtvényeket.

Zsófi néni a szép virágcsokornak is nagyon örült

Zsófi néninek egy fia született, egy unokája és két dédunokája van. A családnak most is nagyon sokat segít, de világéletében önkéntes munkákat is vállalt, amit a mai napig folytat. Időnként egy gyermekkórház kis betegeit látogatja, akiket mesékkel, dalokkal próbál jó kedvre deríteni. Mint mondta, szerinte a hosszú élet titka a derű, a humor és az, hogy be tudjuk ismeri, ha hibázunk.

Varga Lászlóné az önkormányzat ajándékai mellett Bundula Csabától átvehette Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is.