Zenei csemege a Fourtissimótól

A Fourtissimo zenekar lépett fel augusztus 11-én a Hunyadi téri zenepavilonban.

A kellemes nyárestén megtelt a Hunyadi tér. Idősebbek és fiatalok is várakozással tekintettek a zenepavilonban megrendezett koncertsorozat aktuális produkciója elé, s ezúttal sem kellett csalódniuk.

 

A fiatal zenészekből álló együttes munkássága úttörőnek számít

 

A Fourtissimo együttes közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komoly-, mind a könnyűzene, illetve a jazz berkein belül.

 

Komolyzenészként elsőként építettek show-elemeket műsorukba, amellyel még közelebb hozták a klasszikusokat a ma emberéhez, majd néhány évvel később szintén elsőként képviselték a crossover műfaját hazánkban. Első stúdióalbumuk megjelenése után a világzene és a népzene felé fordultak, majd következett régóta dédelgetett gyermekkori álmuk, a jazz. Bármihez is fogtak, szakmai és közönségsiker kísérte útjukat, az elmúlt öt évben 480 koncertet adtak hazánkban és Európában, illetve számos hazai és nemzetközi verseny győztesei, díjazottjai (Príma-díj, Fonogram-jelölés) lettek.

 

A Fourtissimo megénekeltette a Hunyadi téri közönséget

 

A 2017 végén megjelenő lemezük a 20. század eleji jazz elemeit ötvözi a mai modern tánczenével. A Parov Stelar által is fémjelzett electroswing stílust balkáni rézmotívumok színesítik, egy igazi vérpezsdítő elegyet alkotva.

 

Sokan kíváncsiak voltak a világzenét is játszó zenei formációra

 

Azok, akik augusztus 11-én kilátogattak a Hunyadi térre, a zenei paletta minden műfajából kaptak ízelítőt: popot, electroswinget, népies dallamokat, filmzenéket és a Radetzky-indulót is hallhatták a zenepavilonnál.