Világbajnok jött el az idősek klubjába

Jónyer István, a világbajnok pingpongozó látogatott el szeptember 24-én a Tegosz Benczúr utcai klubjába.

A Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) idősek klubjának nagytermében látták vendégül a négyszeres világbajnok asztaliteniszezőt, Jónyer Istvánt. Mint megtudtuk, a Tegosz klubjában működik egy sportkör, amelynek tagjai hetente egy-két alkalommal nagy lelkesedéssel asztaliteniszeznek. Most már ott tartanak, hogy indulni szeretnének a kerületek idősklubjai között megrendezett bajnokságon is, amit húsvétkor tartanak. A profi pingpongozó vendégtől éppen ezért az élménybeszámoló mellett jó tanácsokat is vártak.

 

Jónyer István (balról) pályafutásáról mesélt a hallgatóságnak

 

Jónyer Istvánt elkísérte a Tegoszba Bundula Csaba, Terézváros alpolgármestere, aki maga is nagy rajongója, sőt művelője is a pingpongnak.

 

Bundula Csaba alpolgármester is kiállt a világbajnok versenyző ellen

 

– Jónyer István a magyarországi sporttörténet egyik meghatározó egyénisége. Négyszeres világbajnok, társaival együtt sorra nyertek a kínaiak ellen, akik ma egyeduralkodók a sportágban, európai versenyzők aligha győzhetik le őket. Jónyer István élő klasszikus, a hazánkban ma élő sportolók egyik legnagyobbika – méltatta a vendéget az alpolgármester, aki azt is elárulta, nagyon szurkol azért, hogy a nemrégiben elhunyt Kulcsár Győző helyére a Nemzet Sportolói közé kerületünk díszpolgárát válasszák.

 

A Tegosz klubjának tagjai kérdezhettek is kerületünk díszpolgárától

 

A következőkben Jónyer István pályafutása kezdeteiről, karrierje emlékezetes epizódjairól mesélt. Megtudhattuk például, hogy Diósgyőrből indult. Első ütőjét asztalos édesapja készítette neki, s a fát hungarocellel borították, ami igencsak messze volt a profi sporteszközöktől. Mindez nem tántorította el a fiatal sportolót attól, hogy időt, energiát nem kímélve haladjon egyre feljebb, egészen a világbajnoki címig.

 

A Tegosz klubtagjai a világhírű ütésfajta, a Jónyer-kifli trükkjét is megismerhették, amit a vendég a gyakorlatban is bemutatott, miközben a vállalkozó kedvű nyugdíjasokkal ütögetett a teremben felállított asztalon.