Vidám sváb zene szólt a Hunyadi téren

Igazi sváb báli hangulatot teremtett szeptember 14-én a Loór Miklós vezetésével fellépő nyolc tagú fúvószenekar. Műsorukban feszes ritmusú polkák, könnyed és elegáns keringők és a német és lengyel kultúrában egyaránt honos, Karintiában dobogósként, Németországban „bolharázóként” emlegetett mazurkák váltották egymást.

Sokakat nem a nyarat idéző szeptemberi napsütés, hanem a Tér/Zene – Zene/Tér koncertsorozaton belül a német nemzetiségű önkormányzat műsora vonzott a térre. A közönséget és a fellépőket Szili Kovács Tibor, önkormányzati képviselő köszöntötte, majd a színpadon a fúvószenéé lett a főszerep.

 

 

A közönséget és a fellépőket Szili Kovács Tibor köszöntötte

 

A német kultúra sokszínű zenei műfaját felvonultató, autentikus sváb népzenét játszó együttes remek hangulatot teremtett. Loór Miklós ezúttal nem saját, hanem egy új, kifejezetten erre az alkalomra összeállt zenekarral lépett fel. A hagyományőrző zenészek így még azoknak is jó néhány meglepetést tartogattak, akik a törzsközönségként immáron sokadik alkalommal vettek részt a nemzetiségi önkormányzat műsorán.

 

 

Az egyik keringő alatt táncra perdült ez a pár

 

A koncert ideje alatt mindvégig folyamatosan nőtt a közönség létszáma, a piacon bevásárlóktól kezdve, az arra sétáló családokon át a hátizsákos turistákig sokakat megállított a nagyszerű muzsika.

 

Az egyik keringő alatt egy szépkorú hölgy lába ösztönösen tánclépésre mozdult, ezt látva egy idős úr sietve odalépett és felkérte. A valcer végén nemcsak a zenekar, de a táncoló pár is nagy tapsot kapott. Kedves jelenet volt. Míg az idősebbeket a lágyabb, andalító dallamok, a gyerekeket inkább a polkák hozták lázba, boldogan ugrabugráltak a zene ritmusára.

 

 
A legkisebbek a koncert alatt a kézműves-foglalkozáson papírzacskóból helyes kalapos figurát készítettek