Védőmaszkokat kapott a Terézvárosi Vagyonkezelő

Ezer darab védőmaszkot adott át Bálint György a 8. számú választókerület MSZP-s képviselője a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt-nek. A Hunyadi téri csarnokban és piacon a koronavírus-járvány miatt nemcsak az eladóknak, de a vásárlóknak is kötelező maszkot viselni, a képviselő adományával azokat segíti, akik az előírt védőfelszerelés híján nem tudnának bevásárolni.

Bálint György hangsúlyozta, ebben a rendkívüli helyzetben kötelességének tartja, hogy a rendelkezésére álló eszközzel, anyagi áldozat vállalásával is segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést. Éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több helyre, minél több maszkot juttasson el.

 

Mint mondta, sajnálattal tapasztalta, hogy a piacon és a csarnokban nem kaptak maszkot azok a környéken élők, akik védőeszköz nélkül érkeztek bevásárolni. A saját anyagi forrásából beszerzett maszkokkal ezt a problémát kívánja orvosolni. Szavai szerint önerőből illetve közreműködő partnerek bevonásával a mostanival együtt eddig 12 500 maszkot, összességében pedig négymillió forintot meghaladó védőeszközt juttatott el a kerületi önkormányzat különböző intézményeihez, a Terézvárosi Gondozó Szolgálathoz, a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálathoz és a Vagyonkezelőhöz, valamint a Péterfy Kórházhoz és a VI. kerület háziorvosaihoz.

 

 

Bálint György képviselői és emberi kötelességének tartja a segítségnyújtást

 

A jövőben további akciókat szeretne megvalósítani, tervei szerint 100 darab élelmiszer csomagot oszt majd ki a rászorulók részére önkéntesek segítségével. Továbbá fontosnak tartja, legyen előrelépés abban is, hogy azok a nehéz helyzetben élő gyerekek, akik nem rendelkeznek számítógéppel, a megfelelő támogatással hozzájuthassanak a tanuláshoz nélkülözhetetlen eszközhöz.

 

Bodnár Zoltán, a Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a fertőzésveszély csökkentésével a lakosság védelmét szolgálja az az intézkedés, ami szerint a Hunyadi téri csarnokban és a szabadtéri piacon csak maszkban lehet vásárolni. Mindazoknak, akik nem rendelkeznek a kötelező védőeszközzel vagy csak egészen egyszerűen otthon felejtették, mostantól nagy segítséget jelent, hogy Bálint György képviselő adományának köszönhetően részükre a piacfelügyelet munkatársai a helyszínen tudnak maszkot biztosítani.

 

 

Mészáros László, a piacfelügyelet vezetője és Bálint György képviselő megbeszélték az adomány további sorsát

 

Mészáros László, a piacfelügyelet vezetője hangsúlyozta, a csarnok és a piac egyfajta járvány gócpontot jelent, hiszen ezeken a helyeken mindennap nagyon sok ember fordul meg. A maszk viselése, a csarnokba be és kijutás szabályozása, a sorban állóknak a szakemberek által javasolt 2 méteres távolság felfestése, az eladókat és a vásárlókat elválasztó plexipajzsok kihelyezése mind, mind a koronavírus-fertőzés kockázatát minimalizálja. Tapasztalatai szerint a legtöbben betartják a szabályokat, csupán elvétve fordul elő az, hogy valaki megfeledkezik a biztonsági előírásokról.

 

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu