Védőeszközöket kaptak a gondozó szolgálat munkatársai

Maszkokat és kesztyűket kaptak a terézvárosi segítők a napokban a a kínai közösségtől Bálint György képviselő közreműködésével, így közel 4 millió forint értékben érkeztek a kerületbe védőeszközök.

Április 20-án a Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) Király utcai központjába gördült be az az autó, mellyel 2500 maszkot hoztak a napi munkát elvégző szociális munkásoknak, illetve az önkénteseknek. Szilágyi Erika, az önkormányzat szocialista frakciójának vezetője, a 3-as számú választókörzet képviselője, Bálint György képviselő, valamint Chen Jianbo és Shan Xiao Chun a Tegosz vezetőjének, Schmolzné Havas Pálmának adták át az adományt.

 

 

Bálint György, Schmolzné Havas Pálma és Szilágyi Erika
 

 

Szilágyi Erika elmondta, hogy frakciójuk a járvány kitörése óta összesen 11 ezer 500 maszkhoz juttatta a terézvárosi egészségügyi, illetve szociális ágazatban dolgozókat. A járvány elleni védekezés első vonalában dolgozók 1500 kesztyűt is kaptak annak köszönhetően, hogy Bálint György képviselő rendkívül jó, személyes kapcsolatokat ápol a magyarországi kínai közösség tagjaival, így hatékony lobbizásával meg tudta győzni őket, hogy adományaikat a hatodik kerületbe jutassák el.

 

Ilyen módon a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat, a Terézvárosi Gondozó Szolgálat, a kerületi háziorvosok, illetve a Péterfy Sándor Utcai Kórház részesült a támogatásból. Mindezeken túl Bálint György saját anyagi keretéből száz darab, tartósélelmiszereket tartalmazó csomagot is összeállított, amit hamarosan eljuttat a rászorulókhoz.

 

 

Bálint György képviselő az egyik adományozóval
 

 

A frakcióvezető elmondta azt is, hogy adományaikkal elsősorban a háttér-országban dolgozókat, a járvány megfékezésén fáradozó segítőket szeretnék megvédeni a fertőzéstől.

 

– Támogatásunk folyamatos, állandó kapcsolatban vagyunk a szociális, egészségügyi szférában dolgozókkal, s az ő igényeik szerint igyekszünk további adományokkal hozzájárulni a biztonságos munkavégzéshez – tette hozzá Szilágyi Erika.

 

Fotó: Dimény András/képszerk.hu