Változnak a határidők

A Bajza–Bulcsú-aluljáró felújítása februárra lehet kész, a Paulay Ede utca egy szakaszának a megújítása márciusra fejeződhet be.

A sokáig elhanyagolt állapotú, bonyolult tulajdoni viszonyokkal terhelt Bajza–Bulcsú-aluljáró felújítása Terézváros vezetése kezdeményezésére augusztus végén indult el és a tervek szerint decemberig ért volna véget. A sok szakaszból álló munkálatok – a közvilágítást a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. tette rendbe, a MÁV az alagút kőburkolatait, illetve a külső homlokzatokat újította meg – korábbi fázisai csúsztak. Emiatt az aluljáróban a járófelület átalakítása, a vízelvezetés megoldása – az önkormányzat beruházásában – csak később kezdődhetett el. A várható befejezés 2022. február.

 

Szintén a jövő év elején fejeződhet be a Paulay utca egy szakaszának a felújítása, amely október végén kezdődött. Az utcában építkező egyik magánbefektetővel közös önkormányzati beruházás első részét, a Nagymező utca és a Hegedű utca közöttit decemberben átadják, a Hegedű utca és a Liszt Ferenc tér között januárban kezdődnek és várhatóan március közepéig tartanak a munkálatok. Természetesen ezek az időpontok az időjárás függvényében változhatnak.

 

Szöveg: Csepregi Botond

Kép: Ivándi-Szabó Balázs/Képszerkesztőség