Változik a közlekedés

A Budapesten zajló 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt Terézváros több pontját is forgalmi korlátozások érintik. Az esemény szemptember 5-én kezdődik és 12-én ér véget. A forgalmi változásokról nem az önkormányzat döntött, így engedélyek kiadásában nincs hatásköre.

A szervezők tájékoztatása alapján a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészülete alatt és a szentmisék – különösen a Ferenc pápa által tartott zárómise – napján a rendezvények lebonyolítása és a résztvevők biztonsága érdekében a VI. kerület és a főváros több pontján forgalmi korlátozások lépnek életbe.

 

Fontos, hogy bár a lezárások alapjában érintik a terézvárosiak életét, azokat nem az önkormányzat döntése alapján rendelték el. Az önkormányzat arra kéri az érintetteket, hogy egyedi behajtási engedélyek iránti kérelmükkel a rendőrséget keressék. 

 

Lezárások:

 

Augusztus 30-tól szeptember 13-án 18 óráig miatt lezárták a Hősök terét és a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között

Augusztus 30-tól szeptember 15-én 18 óráig lezárták az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között.

Szeptember 1-én szerdán és 2-án csütörtökön 22 órától másnap reggel 6 óráig lezárják az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között

Szeptember 2-án, csütörtökön 20 órától pénteken 6 óráig lezárják a Dózsa György utat az Andrássy út és a Podmaniczky utca között,

Szeptember 3-án, pénteken 23 órától hétfőn reggel 6 óráig lezárják az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hermina út között, a Gundel Károly utat, a Benczúr utcát és a Városligeti fasor szervizútját a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Délibáb utcát, valamint a Lendvay utcát a Rippl Rónai utca és a Dózsa György út között.

Szeptember 4-én szombaton 18 órától szeptember 6-án 6 óráig lezárják a Bajza utcát, a Munkácsy Mihály utcát és a Rippl Rónai utcát a Benczúr utca és a Lendvay utca között.

Szeptember  10-én (péntek) 18:00 – szept. 13. (hétfő) 6:00-ig lezárják a Városliget, Dózsa György út, Hermina út, Andrássy út, Szondi, Lendvay, Délibáb, Benczúr utca, Városligeti fasor, Damjanich,Peterdy, Dembinszky, Marek József, Rippl Rónai, Munkácsy Mihály, Bajza utca., Kodály körönd, Szív, Rózsa, Izabella, Vörösmart, Csengery és Eötvös utca. egyes szakaszait.

 

Az alábbi térkép is segíti a tájékozódást.

 

 

A helyszíneken megállási tilalom lép életbe a behajtási tilalom kezdete előtt 24 órával.

 

A lezárt területen belül hagyott gépjárműveket biztonsági okokból a rendőrség elszállíttatja. Érdeklődni a rendőrség honlapján lehet. További információkat a forgalom korlátozásáról a BKK és a NEK honlapján kaphatnak.