Ünnepváró karácsonyi est a Hunyadi téren

Terézváros önkormányzata idén először borította fényárba a Hunyadi teret. Fénycsillagok ragyognak a kerítésen, mind a négy gyertya világít a hatalmas adventi koszorún és egy csodálatos karácsonyfa teszi még szebbé a kivilágított pavilont.

Az önkormányzat szerette volna, ha az arra járók egy koncert mellett lehetnek részesei a páratlan élménynek. 

 

 

Simonffy Márta alpolgármester (jobbról) is örömmel vett részt a szép koncerten
 

„Az év tevékeny zárásaként röviddel az ünnep kezdete előtt találkozzunk minél többen, hogy közösségként is megtapasztalhassuk a várakozás örömét és a karácsony üzenetét!” – hangzott Terézváros polgármesterének, Hassay Zsófiának a meghívása.

 

Az invitálást sokan elfogadták, és az ünnepi előkészületek közepette kilátogattak a térre, hogy meghallgassák a Tóth Aladár Zeneiskola Nőikarát december 23-án délután.

 

 

A Tóth Aladár Zeneiskola Nőikara énekelt

 

A kórus természetesen karácsonyi dalokkal készült a terézvárosiaknak: elhangzott Handel Joy to the world és Brahms Bölcsődala mellett Pretoriustól a Szép rózsabimbó is. Végezetül a legismertebb magyar karácsonyi énekekkel zárták a hölgyek a koncertet. Gede Éva kórusvezető az utolsó daloknál közös éneklésre hívta a közönséget.

 

 

Sokan eljöttek a Hunyadi térre, hogy együtt hangolódjanak a karácsonyra

 

Az előkarácsonyi koncert után Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere kívánt mindenkinek áldott karácsonyt, majd a kicsik szaloncukrot, a felnőttek mandarint kaptak ajándékba.