Ünnep: Párkai István 90 éves

A neves karmestert 90. születésnapja alkalmából Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte.

A neves karmester júniusban töltötte be 90. születésnapját, a kerek évforduló megünneplésére azonban egészségügyi problémái miatt csak most kerülhetett sor. A kerületben élő professzort Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte és adta át Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia polgármester oklevelét.

 

A meghatott ünnepelt szívesen nosztalgiázott az elmúlt évtizedekről. A mai gyerekekhez képest későn, 10 évesen kezdett el zongorázni. A zongoratanári végzettség mellé később a karmesterit is megszerezte. Számos hazai és külföldi mesterkurzuson tanított, több száz növendék került ki „kezei közül”. Az 1963-ban általa alapított Liszt Ferenc Kamarakórusnak 30 évig volt vezető karnagya.

 

Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte Párkai István karmestert

 

Munkásságát rangos kitüntetésekkel jutalmazták: Kossuth-, Liszt Ferenc-, Artisjus-, Bartók–Pásztory-díj, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, érdemes művész elismeréssel is büszkélkedhet. A kerületben 1991 óta él, de mint mondta, sokkal régebb óta kötődik Terézvároshoz, hiszen 1953 óta tanít a Zeneakadémián. Nagy örömmel tölti el, hogy a mai napig jóban van szeretett intézménye vezetőségével, tanáraival, diákjaival. Születésnapja alkalmából öt kórus közreműködésével tartottak díszhangversenyt a tiszteletére.

További jó egészséget kívánunk az ünnepeltnek!