Újra együtt!

Remek hangulatú zenés mulatsággal ünnepelték az Idősek Klubjának tagjai az újranyitást. Végre! – ez a szó hangzott el legtöbbször a rendezvényen, nemcsak a köszöntőbeszédekben, de az egymás közötti csevegésekben is. A pandémia miatt szeptember 9-én kellett a nagyon sok terézvárosi szépkorú számára mindennapos programot, társaságot jelentő klubot bezárni, a korlátozások feloldására, az élet újraindulására, lényegében pont egy gyermekvárásnyi időt, 9 hónapot kellett várni.

Az elmúlt hetek jelszava a „végre” lett. Végre kinyithatott a Terézvárosi Gondozószolgálat klubja! Végre maszk nélkül járhatunk az utcán! Végre kulturális és szórakoztató rendezvényeket tarthatunk! Ismét találkozhatunk!  – mondta Míyazaki Jun, humánterületért felelős alpolgármester köszöntve a nyitó bulin szinte teljes létszámban megjelent klub tagjait.  Felidézte az önkormányzat számára is nagyon sok nehézséggel, számtalan kihívással járó időszakot. Örömmel jelentette be, hogy szombaton, a Hunyadi téren ismét lesz muskátliosztás. Felhívta a jelenlévők figyelmét a „Szemüveget az időseknek! programra, és arról is beszámolt, hogy a nyitva tartás meghosszabbításával a korábbinál sokkal többen üdülhetnek az önkormányzat siófoki nyaralójában. Arra biztatta az időseket, jelentkezzenek és töltsenek el néhány felejthetetlen napot a Balatonnál.

 

Oláh Lajos Teréz- és Erzsébetváros országgyűlési képviselője megköszönte a hivatásos és önkéntes segítők helytállását, az önkormányzatoknak pedig azt, hogy a milliárdos elvonások ellenére is teljesítették feladataikat. Biztosították az idősek, segítségre szorulók ellátását, támogatták azokat, akik elveszítették munkájukat vagy jövedelem nélkül maradtak és felkarolták a nehéz helyzetbe került vállalkozókat.  A képviselő reményét fejezte ki az iránt, hogy olyan korlátozásokra nem lesz szükség a jövőben, mint a járvány első, második és harmadik hullámában – a klubtagok közül szinte mindenki beoltatta magát, hogy rajtuk ugyan ne múljon.

 

A képviselő nem érkezett üres kézzel, felajánlotta, hogy megszervezi a szépkorúak parlamenti látogatását. Mint mondta, az ország egyik legszebb épületétébe legalább egyszer mindenkinek érdemes elmennie.

 

 

Király Melinda, a klub, Kelemen Krisztina a Tegosz vezetője, Miyazaki Jun alpolgármester és Oláh Lajos országgyűlési képviselő köszöntötte a szépkorú klubtagokat

 

A klub dolgozói nem töltötték az időt tétlenül a zárva tartás alatt sem, folyamatosan tartották a kapcsolatot a klubtagokkal, segítették őket, hogy átvészeljék a bezártság hosszú-hosszú hónapjait. És persze programok előkészítésével, új játékok beszerzésével készültek a nyitásra – derült ki a klubot vezető Király Melinda szavaiból. A klubéletet színesítő júniusi és júliusi események, kirándulások, előadások, foglalkozások felsorolásának hallatán az embernek az az érzése támadt: ez egy igazi „kárpótlási csomag”.  

 

A klubban kedves hagyomány, hogy közösen köszöntik a születés- és névnapjukat ünneplő társaikat, Melinda szavai szerint semmi sem maradhat el, visszamenőleg mindenkit megköszöntöttek és az ünnepelteknek kis ajándékkal is kedveskedtek. Egyúttal elbúcsúztatták azt a társukat is, aki betegsége miatt idősotthonba fog költözni.

 

A köszönők után kezdődött a buli, a terem táncparketté változott, akik nem ropták éppen, kisebb-nagyobb csoportokban beszélték meg, kivel mi történt az elmúlt kilenc hónapban.

 

 

Szöveg: D.Á.
Fotó Adrián Zoltán/kepszerk.hu :