Új vezető az idősek klubjában

A Terézvárosi Gondozó Szolgálat idősek klubjának új vezetője február 1-jétől Király Melinda, aki nem ismeretlen a kerületiek számára, hiszen eddig is a Tegosznál dolgozott.
Király Melinda egyebek mellett angolul is tanítja a klubtagokat

– Édesanyám a XVI. kerületi önkormányzat idősek klubjában dolgozott húsz évig, ennek köszönhetően már kisgyermekként bepillantást nyertem abba, hogy milyen aktív élet folyik egy ilyen közösségben. Ámulattal figyeltem, hogy milyen jól érzik magukat az emberek és azt a nyugodt légkört, ami körülvette az egész helyet. Elhatároztam, hogy amikor felnövök, én is ilyen helyen szeretnék dolgozni, ahol, mint egy kis sziget a rohanó hétköznapokon, megpihenhetnek az idősek és aktívan, örömmel tölthetik el az idejüket napközben – indokolta meg pályaválasztását Király Melinda, aki elárulta azt is, hogy elhatározása annyira erős volt, hogy az érettségi megszerzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán általános szociális munkásnak tanult, hogy végül azt csinálhassa, amire mindig is vágyott.

 

 

Király Melinda február 1-je óta vezeti a nyugdíjasklubot

 

– Az egyetemen 2007-ben végeztem, ezt követően fél évig önkéntesként dolgoztam egy bentlakásos intézményben. 2008-ban a Reménysugár Habilitációs Intézetben kezdtem el dolgozni mint mentálhigiénés munkatárs, ez idő alatt hat további tanúsítványt adó tanfolyamon vettem részt, valamint elvégeztem a felsőfokú képesítést nyújtó gyógypedagógiai asszisztens képzést. Munkám elismeréseként 2013-ban kiváló dolgozó oklevéllel tüntettek ki. 2015-ben a Terézvárosi Gondozó Szolgálat kötelékébe léptem, és most úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Végre azzal a korcsoporttal foglalkozhatok, amelyre mindig is vágytam. Mentálhigiénés munkatárs és klubvezető-helyettes lettem, és immár ötletekkel telve, újult erővel vetettem bele magam a munkába – beszélt szakmai életútjáról az idősek klubja új vezetője. Mint mondta, lelkesedése vezetőként is töretlen maradt, hiszen nap mint nap arra törekszik munkatársaival együtt, hogy otthonos légkörben, érdekes, hasznos információk átadása mellett igazán öröm legyen a klubtagoknak bejárni, és itt azt a kedvességet, törődést kapják, amire vágynak.

 

„Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a szakmai programomat teljes egészében sikerül megvalósítanom, hála a Tegosz vezetőségének és a VI. kerületi önkormányzat támogatásának. Az idei programot a lehető legtöbb igényt és érdeklődési kört figyelembe véve állítottam össze. Ennek köszönhetően az eddigi népszerű foglalkozásformák megmaradtak és új elemekkel egészültek ki, mint például a kutyaterápia vagy a „zöld urai – élő környezetünk” elnevezésű előadás-sorozat. Munkám során kiemelten fontosnak tartom, a teammunkát, úgy gondolom, hogy csak akkor működik jól a csapatmunka, ha értő gondossággal és odafigyeléssel fordulunk egymás felé” – hallhattuk az új vezetőtől.