Új röntgengép érkezett a tüdőszűrőbe

Az Egészséges Budapest programnak köszönhetően egy új röntgengép érkezett ma kerületünk tüdőszűrő állomására.

Az önkormányzat idén a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) számára a működési támogatáson kívül eszközbeszerzésre is biztosított közel 70 millió forintot, de a főváros és a kormány megállapodása alapján az Egészséges Budapest Program keretében végül ennél is több forráshoz, összesen 200 millió forinthoz jutott az intézmény.

 

Ennek köszönhetően érkezett meg ma a Vörösmarty utcában lévő tüdőszűrő állomásra egy vadonatúj röntgengép, melyet néhány napon belül használatba is vesznek a szakemberek.

 

 

A most még dobozokban lévő röntgengépet napokon belül összeszerelik és munkába állítják 

 

 

Az Egészséges Budapest program keretében már több fejlesztés is megvalósult a TESZ-ben. A fül-orr-gégészeti rendelőkbe új kezelőegységeket szereltek fel, sikerült új defibrillátort, a kardiológiára 12 csatornás EKG –t, kerékpár ergométert, a fogászatra amalgám leválasztót vásárolni, de állítható motoros vizsgálóágyakat és várótermi padokat is beszereztek a fővárosi forrásból.

Mint azt dr. Czermann Imrétől, a TESZ igazgató-főorvosától megtudtuk, néhány napon belül a Csengery utcai rendelőintézetben is birtokba vesznek egy új röntgen berendezést, valamint folyamatban van urológiai és szemészeti diagnosztikus eszközök beszerzése is. Mindez a terézvárosi emberek korszerű ellátását szolgálja majd.

 

Szöveg: Gajdács Emese

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu