Új eszköz a kutyapiszoknak

Terézvárosban jelenleg nyolcvan kutyapiszok-gyűjtő kuka található az utcákon, a napokban ezek többségét újra cserélték. Az új kutyaboxok megfelelnek annak a kívánalomnak, hogy praktikusan a higiénikusan lehessen kidobni az ebek végtermékét.

A kutyatartók többsége ma már felszedi négylábú kedvence után az elejtett „csomagokat”, ám ezektől természetesen lehetőleg minél gyorsabban szeretnének megszabadulni. Mivel veszélyes hulladékról van szó, a zacskókat nem szabad kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló kukákba dobni, hanem az erre célra készült dogboxokba illik elhelyezni.

 

Terézvárosban jelenleg nyolcvan ilyen edény található az utcákon ezek többségét nemrég újra cserélték.

 

„Az állattartásért is felelős alpolgármesterként nagyon fontosnak tartom, hogy az egyik legégetőbb konfliktusforrást, a kutyaürülék problémáját felszámoljuk. Ez sokkal könnyebb akkor, ha színvonalas, megfelelő méretű és gyakran ürített, normális gyűjtőedények állnak a gazdik rendelkezésére, ahová higiénikus módon el tudják helyezni a végterméket. Az új kutyaboxok szerencsére minden szempontból megfelelnek ezeknek a feltételeknek, így csak arra kérem a kutyatulajdonosokat, használják is őket minden nap” – üzent a gazdiknak Temesvári Szilvia zöldügyekért felelős alpolgármester.

A 40 új dogbox helyét a kerület köztisztasági cége a városüzemeltetéssel együtt jelölte ki. Az edényeket hetente háromszor ürítik, az Andrássy úti dogboxok kivételt jelentenek, azokat a főváros kezeli. „A most kihelyezett gyűjtők eltérnek a régitől, ezek spirális bedobó nyílását úgy alakították ki, hogy abba könnyebb legyen belejuttatni a kutyapiszkot” – mondta el dr. Beleznay Zsuzsanna köztisztaságért is felelős alpolgármester.