Tovább lesz érvényes a fürdőbelépő

A koronavírus okozta zárások miatt a kerületi időseknél lévő, a Széchenyi fürdőbe szóló belépők érvényessége meghosszabbodik.

Mint ismeretes, az önkormányzat szeptemberben fürdőjeggyel kárpótolta az a kerületben élő időseket a járvány miatt elmaradt egészségnapokért.

 

A kijárási korlátozás feloldását követően a szakemberek határozottan ellenezték, hogy az idősek százával vegyenek részt bármilyen közös programon. Ezt még a szabadtéri rendezvények esetén is kockázatosnak ítélték, ezért az a döntés született, hogy az önkormányzat 500, egyszeri belépésre szóló, a gyógyfürdő minden alapszolgáltatásának – szauna, különböző gyógy- és élménymedencék, fitneszterem – igénybevételére feljogosító belépőjegyet vásárol. Ezeket a szépkorúak a szolidaritás központban vették át.

 

A járványhelyzet miatt a patinás fürdő kénytelen volt bezárni kapuit, ezért a terézvárosi nyugdíjasok nem mindig tudták igénybe venni a szolgáltatásokat. Ezért született a döntés, hogy a Széchenyi fürdőbe szóló jegyek felhasználási határidejét mindenképpen meghosszabbítják, legalább annyi idővel, ameddig a fürdő zárva tart a veszélyhelyzet miatt. Pontosabb tájékoztatás később kapnak az érintettek, mivel egyelőre nem látni, mikor nyithat újra a Széchenyi fürdő.

 

G. E.