TÉR/ZENE: Tótkomlósi fúvósok a téren

Verőfényes, szép nyári délelőtt léptek színre a Hunyadi téri zenepavilonban a tótkomlósi fúvósok.

Június 30-án, délelőtt a Tér/Zene-Zene/Tér koncertsorozat közönsége a terézvárosi szlovákság meghívásának eredményeként a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekart hallhatta a Hunyadi téren.

 

Pattogós zenék és lágy dallamok váltották egymást a Hunyadi téren

 

A Békés megyei településen 1969 óta működik ifjúsági fúvószenekar, amelyet ma középiskolás diákok, főiskolai hallgatók és dolgozó fiatalok alkotnak, akik közül többen választották élethivatásuknak a zenei pályát.
A karmester, Krcsméri János a Tótkomlósi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. A zenekar létszáma 60 fő. A tagság az évek folyamán teljesen bekapcsolódott a fúvószenekari életbe, rendszeresen szerepelnek országos és nemzetközi fúvószenekari versenyeken, fesztiválokon, ahonnan mindig értékes díjakkal, helyezésekkel térnek haza, ezzel is öregbítve hazánk és településük hírnevét.

 

A tótkomlósi zenekar tagjai zömében diákok

 

Az országos minősítésen Kiemelt Gyémánt fokozatot nyertek el, amely a Magyarországon elérhető legmagasabb szakmai elismerés, így a Nemzetközi Fesztivál Zenekar díj birtokosai lettek.

 

Számos komoly elismeréssel rendelkezik a Tér/Zene sorozat újabb fellépője

 

Krcsméri János a koncert előtt elmondta: Tótkomlós szlovák nemzetiségű település, így történt, hogy a terézvárosi szlovákság meghívására érkezhettek Budapestre. Együttesük 21 európai országban járt már, s nagy örömükre szolgált, hogy a VI. kerületben is bemutathatták tudásukat. A szombati szabadtéri koncertre a hagyományos fúvósműfajok, az indulók, polkák mellett musicaleket is elhoztak az ifjú fúvósok. A terézvárosi közönség nagy tapssal mondott köszönetet a teret minőségi zenével megtöltő Békés megyei együttesnek.