Tornaterem: Megvalósult álom a Kölcseyben

Az önkormányzat támogatását felhasználva sikerült felújítani a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermét.

Az ünnepélyes megnyitón Fazekas Csaba, az intézmény igazgatója nagy örömmel újságolta, hogy az összességében százmilliós projekt keretében a régi tornatermet és az öltözőket sikerült felújítani. A tornateremben teljesen felszedték az addig balesetveszélyes parkettát, helyére a megfelelő szigetelés után a legkorszerűbb, prémium minőségű sportpadló került. Új világítási rendszert építettek ki, s az eredeti mintájára készült el a borovi fenyő falburkolat is.

 

 

Fazekas Csaba igazgató minden támogatónak köszönetet mondott

 

Az igazgató megvalósult álomnak nevezte a beruházást, amelynek véghezvitele négy évet vett igénybe, s széles körű összefogást igényelt. Az iskola tantestülete annyira magáénak érezte a kezdeményezést, hogy volt alkalom, amikor saját kezűleg dolgoztak a tornaterem átalakításán. Fazekas Csaba emléklappal köszönte meg minden együttműködőnek és támogatónak a segítséget, így Hassay Zsófiának, Terézváros polgármesterének is, aki beszédében elmondta: az önkormányzat jó szívvel támogatta a kezdeményezést azzal a 15 millió forinttal, ami önrészként elengedőnek bizonyult ahhoz, hogy a projekt fennmaradó 70 százalékos költségét biztosító taotámogatás lehívható legyen.

 

 

Hassay Zsófia polgármester elismeréssel szólt az iskola sikereiről

 

A polgármester méltatta a neves alma mater működését, amiről személyes tapasztalatai is vannak, hiszen 1998 és 2002 között a kerület oktatásért felelős alpolgármestereként segítette a középiskola szakmai életét és diákjóléti tevékenységét.

 

 

A teljesen megújult tornaterem

 

Bár a Kölcsey fenntartója már nem a VI. kerület, a mai napig rengeteg szál köti össze az iskolát és az önkormányzatot. A gimnáziumhoz kapcsolódó civil szervezetek programjait segíti Terézváros, a diákok tanulmányi ösztöndíjra és a Terézváros Ifjú Tehetsége támogatásra pályázhatnak, emellett az önkormányzat anyagi segítséget nyújt a vezetői engedély és az első, államilag elismert nyelvvizsga megszerzéséhez is.

 

 

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár méltatta az összefogás erejét

 

– Büszkék vagyunk a Kölcsey már végzett és jelenlegi tanulóinak teljesítményére, arra, hogy a gimnáziumot beválasztották a Sportiskolák Országos Szövetségének tagjai közé. Közismerten örvendetesen hosszú a Kölcseyben végzett hírességek névsora, ehhez kapcsolódva hadd áruljam el, hogy az idei Terézváros sportolója címre egy igazi lokálpatriótát, volt kölcseys diákot, egy tizenhétszeres maratoni világbajnok kenust, Csabai Edvint választottuk meg – mondta a polgármester, aki felhívta a jelenlévők figyelmét a hétvégi Terézvárosi Búcsúra, amelynek vasárnapi programja keretében veszik át a kitüntetést a kerület legjobbjai.

 

 

A kosárlabdás lányok az edzés megkezdése előtt részt vettek az ünnepélyes avatáson

 

Az ünnepélyes eseményen megjelent Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős helyettes államtitkára, aki arról beszélt, hogy ez a beruházás a mindennapos testnevelés feltételeit javítja, ami fontos a kormányzat számára. Mint megtudtuk, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba jelenleg 825 diák jár, s közülük 400 igazolt sportoló, így jól ki tudják majd használni a most megújult tornatermet.