Tökfesztivál a Hunyadi téren

Ragyogó napsütés fogadta október 27-én az alkotó kedvű családokat a Hunyadi téren. Óriási tömeg gyűlt össze, és rengeteg kreatív megoldás született estére.

Már a kezdés előtt megtelt a tér, családok, iskolai osztályok érkeztek a hagyományos Tökfesztiválra. Az önkormányzat által biztosított tökök és faragókészletek percek alatt gazdára találtak.

 

 

Jó hangulatban folyt az alkotómunka

 

Az idén már tudatosan készültek a résztvevők, voltak, akik otthon előre legyártották a faragandó minták sablonjait. És sokan voltak, akik ruházatukkal is felkészültek az eseményre, a legkisebbek pedig a téren kérhettek arcfestést.

 

 

Bár az időjárásra nem lehetett panasz, egy kis meleg itóka azért jólesett

 

A kellemes hangulatot még lehetett fokozni, az alkotni vágyóknak punccsal, kakaóval és gesztenyeszívvel kedveskedtek a szervezők.

 

 

A tüzes produkció nagy tetszést aratott

 

A programot egy szemkápráztató tűztáncprodukció színesítette, majd következett a várva várt eredményhirdetés.

 

 

Felsorakoztak a mesterművek

 

A Simonffy Márta alpolgármester és Szili Kovács Tibor képviselő alkotta zsűri komoly bajban volt, hiszen egytől egyig szellemes és kreatív alkotások születtek. Ezért az igazságosság jegyében nem is hirdettek helyezetteket, hanem különdíjjal jutalmazták az általuk legjobbnak ítélt gyerek- és felnőttmunkákat.