Tisztább Oktogon

Terézváros jóvoltából mind több kerületi, de a Főváros kezelésében lévő terület tisztul meg időről időre – ami látványos változást jelent a forgalmas Oktogonon, az Andrássy úton és a Körúton.

„Köztisztaságért felelős alpolgármesterként munkatársaimmal együtt azon dolgozom, hogy a kerület utcái minél tisztábbak, rendezettebbek legyenek. Terézváros specialitása, hogy nálunk nagyon vegyes a kép abból a szempontból, hogy az adott utcát, teret a kerület vagy a főváros dolga-e takarítani. Nekünk az a fontos, hogy rend legyen, nem akarunk mutogatni másra, ezért a FKF-vel egyeztetve vállaltuk, hogy munkatársaink a kapacitás függvényében a fővárosi kezelésű területeket is folyamatosan takarítjuk. Ezért látni mostanában terézvárosi matricával ellátott gépeket például az Oktogonon, az Andrássy úton, a Nyugati téren, vagy a Podmaniczky utcában” – tudtuk meg dr. Kerék-Beleznay Zsuzsannától.

 

 

Szőke Zoltán, a terézvárosi köztisztasági kft. vezetője elmondta, először idén tavasszal, a Covid-járvány kitörése kapcsán segítettek be a FKF-nek a forgalmas terek megtisztításában. A munkálatokat úgy időzítik, hogy lehetőleg kevesebb legyen a közlekedő az adott időszakban, így mindenhova el tudnak jutni a gépek, nem akadályozzák a forgalmat. Munkatársaik főként a járdákat seprik és mossák a már jól ismert kistraktorokkal.

 

 

Dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna azt kéri a lakosoktól, nyugodtan jelezzék neki (a drbeleznay.zsuzsanna@terezvaros.hu címen), ha valahol problémát észlelnek a tisztasággal kapcsolatban, s ők igyekeznek mielőbb reagálni erre. Az idei költségvetésben már közel 130 millió forinttal nagyobb összeg áll rendelkezésre ilyen célokra, ebből sikerül megoldani a fővárosi területek rendszeres takarítását is.

 

Gajdács Emese

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu