Sokadalom: testvérvárosunk ünnepelt

Színes programokkal jelentkezett az Őszi Sokadalom testvérvárosumkban, Kézdivásárhelyen.

Terézváros testvérvárosában a rendezvény középpontjában a kézműves és hagyományos termelők vására állt. Emellett nagyszínpadi koncertek, opera, gyermekváros, Borudvar, Pityókafesztivál, ifjúsági programok, partisátor és utcazene szórakoztatta a rendezvényre kilátogatókat.

 

 
Mazsorettek tánca a vásár megnyitóján

 

Az eddigi évekhez hasonlóan több mint 100 kézműves és helyi termelő töltötte meg a teret portékáival. A gyermekváros az idén is a központi parkban volt, a Pityókafesztivál a Molnár Józsiás-parkban, míg a Borudvarban az erdélyi borok kóstolása mellett a népzenéé és a néptáncé volt a főszerep.

 

 
Egymást követték a produkciók a nagyszínpadon

 

Pénteken a hagyományokhoz híven a Tanulók Klubja fúvószenekarának és mazsorettcsoportjának fellépése nyitotta a városünnepet, majd az Iris, a Pokolgép és a fiatalosabb vonulatú Magashegyi Underground lépett színpadra. Szombaton a helyi Mano and Friends nyitotta a koncertek sorát, majd az est fénypontjaként a Magyar Állami Operaház kamionja is begördült Kézdivásárhely főterére, a művészek Donizetti legnépszerűbb vígoperáját mutatták be. Az előadás után a fiatalabb generációkat megszólító Freddie lépett színpadra. Vasárnap Simó Annamária, majd a Csík Zenekar és Rúzsa Magdi szórakoztatta a nagyérdeműt. Testvérvárosunk városünnepe idén is látványos tűzijátékkal ért véget.

 

 
Nagy sikert aratott Magyar Állami Operaház előadása