Terézvárosi jégkarnevál a Városligetben

Ötszáznál is több terézvárosi iskolás népesítette be január 16-án a Városligeti Műjégpályát. A jelmezes jégkarnevál ezúttal is nagy élményt jelentett a gyerekeknek.

Délután fél háromkor nyitották meg a Városligeti Műjégpálya kapuit a hatodik kerületi diákok előtt, akik hamar megtöltötték az előcsarnokot és izgatottan láttak hozzá a korcsolyák felcsatolásához.

 

 

Sportolásra is adódott lehetőség a műjégpályán
 

Mint azt Vári Györgytől, az immár huszonhét éve zajló rendezvény egyik megálmodójától és főszervezőjétől megtudtuk, a Terézvárosi Jelmezes Jégkarneválon az idén öt általános és három középiskola tanulói vettek részt, összesen több mint ötszázan. A csoportokat pedagógusok kísérték, a program pedig teljesen ingyenes volt minden résztvevő számára.

 

 

A kisebbeket játékos vetélkedők várták a jégen

 

A csúszkálás mellett lehetőség volt ügyességi és jelmezversenyeken való részvételre, jégkorongozásra, korcsolyaoktatásra, de a floorballt is kipróbálhatták a fiatalok.

 

 

Ötszáznál is több terézvárosi iskolás csúszkált a városligeti jégpályán
 

A Bea Ice Dance Team Sportegyesület csinos növendékei profi bemutatót tartottak a városligeti pálya jegén, amit aztán a terézvárosi gyerekek vettek birtokba. Vidáman rótták a köröket, és láthatóan vigyáztak egymásra, segítették a bizonytalanabbul csúszkálókat, a kicsiket. A karneváli hangulatról azok gondoskodtak, akik ötletes, színes jelmezekben jöttek el az eseményre. Találkozhattunk bohóccal, pillangóval, cuki denevérlánnyal, valamint sok más vidám maskarával. A beöltözött gyerekek ajándékot is kaptak, a tea és a harapnivaló pedig ugyancsak ingyen járt a terézvárosi diákoknak ezen a napon.

 

Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a hatodik kerületiek decembertől egészen februárig ugyancsak ingyen korcsolyázhatnak a Hunyadi téri pályán. A Városligetben ugyanakkor – a Vajdahunyad vára meséket idéző „díszlete” mellett – több százan róhatták egyszerre a köröket. 

 

 

A jelmezesek külön ajándékot is kaptak a szervezőktől

 

A rendezvényt – ahogyan az előző években is – a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. szervezte a Terézvárosi Testnevelőtanárok Munkaközösségének közreműködésével.