Terézvárosi gyerekek a MiniPoliszban

A MiniPolisz interaktív kiállításán vettek részt december 3-án kerületünk általános iskolásai.

A Király utcában található MiniPoliszt terézvárosi gyerekek látogatták meg december 3-án. Ezen a napon az interaktív kiállítást díjmentesen vehettek részt az alsó tagozatos diákok, sőt még finom uzsonnával is megvendégelték őket. Mindez az Országos Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság, valamint a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány támogatásának volt köszönhető.

 

 

A terézvárosi iskolásokat a VI. kerületi kapitányság rendőrei kalauzolták a MiniPoliszban

 

Az eseményre a kerületi általános iskolák alsó tagozatos diákjai jöhettek el, akiket Horváth Szászi Erzsébet, a VI. kerületi rendőrkapitányság munkatársa már évek óta kísér a MiniPoliszba. Mint azt az alezredestől megtudtuk, a kisdiákok a sok-sok állomás közül ezúttal is nagy lelkesedéssel választották a KRESZ-pályát, a kerékpáros ügyességi versenyt, a közlekedés táblákat felismertető játékot, de többen felpattantak a kiállított rendőrmotorra is.

 

 

A felnőttek világát kipróbáló gyerekek ajándékot is kaptak ezen a napon

 

Mint megtudtuk, a MiniPolisz egy olyan különleges világ, ahol a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg a számukra elérhetetlen, „felnőttes” dolgokkal. A folyamatosan megújuló helyszíneken a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyekből többnyire „tiltva” vannak. Ebben a minivilágban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és így lehet belőlük rendőr, bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, manikűrös. Az alkalmi „városlakók” szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, hogyan kell tankolni, miképp kell takarékoskodni és szelektíven gyűjteni a szemetet vagy azt, hogy hogyan vásároljunk egyedül.