Terézvárosi diákok Zadarban

Kerületünkből érkeztek a közelmúltban diákok testvérvárosunkba, Zadarba, hogy együtt gyakorolják az angol nyelvet ottani társaikkal.

A fiatalok beszámolójából kiderült, hogy immár harmadik éve tart a zadari horvát testvérváros iskolájával közösen a CHAT program. A szeptemberi dunabogdányi angol tábor után májusban a magyar gyerekek vendégeskedtek Zadarban.

 

 

A horvát és magyar fiatalok együtt gyakorolták az angol nyelvet

 

Szállásuk a közvetlenül a tengerparton, a jachtkikötő mellett található Youth Hostel Zadar volt. A látogatás első napján a horvát történelem egyik legfontosabb városába, Ninbe utaztak, ahol a horvát tanárnő angol nyelven ismertette a város múltját. A szigeten megtekintették a római kori emlékeket, a középkori királyi magánkápolnát, valamint sétáltak az óvárosban.

 

 

A kirándulás egyik szép állomása

 

Másnap a Vrana Tavi madárrezervátumba látogattak el, ahol angol nyelvű vezetés során ismerhették meg a gyerekek Horvátország legnagyobb tavának madárvilágát. Távcsővel közelebbről is megtekintették az itt honos madarakat, például a kormoránokat, amelyek éppen csapatostul ültek a fákon és szárították a szárnyaikat.

 

 

A terézvárosi diákok a környék szépségeivel ismerkedtek

 

Benkovac település várának megtekintése után a rómaiak által alapított Asseria város romjai között sétált a csoport. A következő nap a híres üvegmúzeum-kiállítást nézték meg. Betekinthettek az üvegkészítés és -alakítás fortélyaiba, majd átsétáltak a városházára, ahol a polgármester fogadta őket.

 

Itthon majd tabló és kisfilm is készül a látogatásról a gyerekek saját, angol nyelvű beszámolóival tarkítva.